Press Association:Liverpool FC kommer ikke til å ta del i prøveprosjektet med sikre ståplasser

Det blir ikke «safe standing» på Anfield denne sesongen.

23. sep 2021 kl 18.41Arild Skjæveland

Liverpool FC er en av klubbene som allerede har fått på plass sikre ståplasser, såkalte «rail seats», på Anfield. Torsdag kom meldingen om at myndighetene ville tillate at supporterne står på engelske fotballtribuner igjen, for første gang på 25 år.

LFC har installert 1800 slike plasser helt øverst på The Kop, og har planer om ytterligere 6000 på Anfield Road End, som så langt ikke har kommet på plass. Et av kravene for å være med på prøveprosjektet er at det er installert et visst antall seter, både i hjemme- og borteseksjonen.

For å være med må klubbene søke innen 6. oktober, og dersom de får grønt lys, kan de bruke plassene fra 1. januar og ut sesongen som et testprosjekt i samarbeid med Sports Grounds Safety Authority (SGSA).

Liverpool blir ikke med

Da meldingen kom om at klubbene ville få grønt lys, ble det sagt at Liverpool var blant klubbene som ville være med. Manchester United, Manchester City, Tottenham, Chelsea og Wolverhampton er ventet å bli med – mens Arsenal skal forhøre seg med supporterne i neste uke.

Press Association melder at Liverpool ikke kommer til å bli med. De ønsker heller å fortsette med sine egne undersøkelser, der de tillater supporterne på disse setene til å stå i enkelte øyeblikk, før de må sette seg ned igjen – heller enn å være med i et prosjekt der supportere får lov å stå gjennom hele kampen. 

Derfor blir det kun sitteplasser på Anfield gjennom denne sesongen, før det blir en revurdering neste sommer. Det vil være ni hjemmekamper i ligaen fra 1. januar og ut sesongen for Liverpool.

Aspinall har skiftet mening

Det var etter Hillsborough-tragedien at det ble innført krav om å bare ha sitteplasser på tribunene i de øverste divisjonene i England, og derfor har ståplasser vært et vanskelig og sårt tema akkurat for Liverpool FC og de etterlatte Hillsborough-familiene.

Margaret Aspinall, som mistet sin sønn James, og som er tidligere leder i Hillsborough Family Support Group, var positiv til «safe standing» da hun ble spurt på onsdag.

ENDRET MENING: Margaret Aspinall er nå positiv til sikre ståplasser på Premier League-stadioner.

ENDRET MENING: Margaret Aspinall er nå positiv til sikre ståplasser på Premier League-stadioner.

– Min mening har endret seg helt fra hva den var for noen år siden. Sikkerhet er det det avgjørende, og jeg håper at en lekse har blitt lært. Supportere blir ikke behandlet, og skal ikke behandlet som de ble på 1970- og 80-tallet, som dyr, sier hun til PA.

– Ting har endret seg, og vi må følge med i tiden. Nå er det slik at spesielt de yngste, og flere fra den eldre generasjonen, liker å stå. Men det må være et sete for alle, og det er så viktig. Vi må gjøre dette sakte. Det kan ikke ordnes raskt, og vi må sørge for at det er sikkert, og se hvordan det utvikler seg. Prioriteten må være supporterne og deres sikkerhet. Så lenge det følges opp, bør det gå greit.