To unge Porto-stjerner å se opp for i kveld

Talentfabrikken Porto fortsetter å produsere gode spillere.

28. sep 2021 kl 18.22Jens Bessesen

Som Liverpool.no skrev mandag har åtte av elleve spillere som startet for Porto sist de møtte Liverpool nå forlatt klubben. Flere av dem har gått til større klubber, som Eder Millitao til Real Madrid, Felipe og Hector Herrera til Atletico Madrid, Alex Telles til Manchester United og Danilo til PSG. 

Porto har for vane å selge spillere til større klubber for gode penger. Enten er spillerne produsert i klubbens eget akademi, eller så har de blitt kjøpt for langt mindre summer enn de ble solgt for. Porto har også hatt Diogo Jota i stallen, da de lånte angriperen fra Atletico for fem år siden.

Hurtigtog med øye for mål

Det er et nytt Porto som møter Liverpool denne gangen, og spesielt to spillere trekkes frem som ekstra spennende - kantspiller Luis Diaz og midtbanespiller Fabio Vieira. 

Diaz ble ifølge Melissa Reddy i The Independent delt toppscorer sammen med Lionel Messi i sommerens Copa America. Colombianeren har hatt en strålende sesongstart og står med fem mål på syv kamper i ligaen så langt. Han ble kjøpt fra colombiansk fotball i 2019, og har blitt gjenstand for interesse fra flere storklubber siden den gang.

Ifølge Reddy har Diaz utviklet seg stort som fotballspiller det siste året, både som målscorer og som tilrettelegger i siste tredjedel.

Med Trent Alexander-Arnold ute med skade vil Liverpools backreserve få en krevende jobb med å demme opp for hurtigtoget.

Liverpool har fulgt med på unggutt

Mens Diaz er en spiller som virker å være klar for en større liga, er tre år yngre Fabio Vieira et navn for fremtiden.

Portugiseren har gått gradene gjennom Portos ungdomsakademi, og han har allerede fått mye erfaring på førstelaget. Han beskrives som en allsidig midtbanespiller, som både kan være ankeret, en mer klassisk nummer åtte eller en rendyrket playmaker.

Han ble kåret til turneringens beste spiller i U21-EM og har blitt spådd en stor fremtid for portugiserne. Liverpool skal ha fulgt spilleren over en periode.

Blant flere spennende spillere kan Diaz og Vieira være to karer å holde et ekstra øye med for Liverpool-supporterne i kveld.