Alt du trenger å vite før bortekampen mot Porto

Det er klart for andre kamp i gruppespillet.

Liverpool fikk en god start på årets Champions League-sesong. Ikke bare fordi AC Milan ble slått 3-2 på Anfield – men fordi Atletico Madrid og Porto spilte 1-1 i den andre kampen.

En seier mot Porto vil gi Liverpool et veldig godt utgangspunkt for avansement fra gruppen, før to tøffe kamper mot den regjerende La Liga-mesteren Atletico Madrid. Diego Simeones lag spiller på San Siro samtidig som kampen på Estadio do Dragao i kveld.

Dette Liverpool-laget har veldig gode opplevelser fra Estadio do Dragao, og fikk med seg storseire fra bortekamper mot Porto i sluttspillet på vei til finalene i både 2018 og 2019. 

Jürgen Klopp har gjort det klart at han ikke legger noe i de tidligere resultatene mot Porto inn mot denne kampen. 

Det er også verdt å lese seg opp på de store endringene i Portos lag Kun tre av spillerne som var med på å tape stort i 2019 er fremdeles i klubben. 

Dette sier de to managerne

Sergio Conceicao har vært Portos manager siden 2017, og ledet laget i begge de to tapene mot Liverpool.

– Vi må løpe mye og jobbe hardt. Vi har lyst på tre poeng, og det er det vi går for, sier Otavio, før han legger til at det er en tøff kamp som venter, sa han på mandagens pressekonferanse

– Vi møter en motstander som på noen områder er verdens beste lag. Det er opptil oss å stanse dem og samtidig utnytte svakhetene deres. Vi tror vi har muligheten til å gjøre en god kamp og vinne. Det er jeg ikke i tvil om, sier han.

PORTO-SJEF: Sergio Conceicao har vært Porto-sjef siden 2017.

PORTO-SJEF: Sergio Conceicao har vært Porto-sjef siden 2017.

Klopp er klar på at han har stor respekt for Porto.

– De er et topplag. De kvalifiserer seg til Champions League hvert år, og er alltid én eller to i den portugisiske ligaen. Det er det vi forbereder oss på – ikke på et lag for to år siden, sa Klopp på sin pressekonferanse.

– Porto har endret seg litt, de har fått noen spillere inn og noen har dratt, men det er samme manageren. Det er ikke så mye poeng i å tenke på de to forrige kampene. Vi tenker ikke på de, men på denne kampen.

– Du kan ikke tenke på poeng du ikke har. Dette er en tøff gruppe, og vi kan ikke kaste bort tid. Vi må få så mange poeng som mulig, sa Klopp.

Tidligere møter

De røde har møtt Porto ved åtte anledninger. Det har endt med fem seire, tre uavgjorte og ingen tap. På veien til UEFA Cup-finalen i 2001 var også Porto motstander, i kvartfinalen. Da endte det 0-0 på Estadio Das Antas, før de røde vant 2-0 på Anfield.

FC Porto flyttet inn på Estadio do Dragao to år senere, året før Portugal arrangerte EM på hjemmebane. De rødes første møte med den nye storstuen var i gruppespillet av Champions League i 2007. Da endte det 1-1, i en kamp der Jermaine Pennant ble utvist og Dirk Kuyt scoret. Møtet på Anfield ble vunnet 4-1.

Men det er i hovedsak i nyere år Liverpool har hatt så gode opplevelser fra denne stadion.

Liverpool vant 5-0 på veien til Champions League-finalen i 2018.

I 2019 var igjen Porto motstander, denne gang i kvartfinalen. Da vant Liverpool 4-1.

Lagenes skadesituasjon

Liverpool må klare seg uten langtidsskadde og nyopererte Harvey Elliott, og uten Thiago Alcantara som går på krykker på grunn av sin muskelskade i leggen. Vi får ikke se den elegante midtbanespilleren før tidligst etter landslagspausen.

Mandag kveld kom også meldingen om at Trent Alexander-Arnold var ute, og at han ikke hadde reist til Portugal. Klubben har ikke sagt noe om hva som er galt med høyrebacken, men vi krysser fingrene for at han blir spilleklar mot Manchester City til helgen.

UTE: Trent Alexander-Arnold mister kampen.

UTE: Trent Alexander-Arnold mister kampen.

Porto har sine egne skadeproblemer. Midtstopper Chancel Mbemba er suspendert, og mister denne kampen. Da passer det dårlig at veteranen Pepe, som nå er 38 år gammel, ikke har vært i stand til å trene. Blir ikke Pepe klar, blir det trolig debut for Fábio Cardoso, som kom fra Santa Clara i sommer. Han har sittet på benken i de to siste ligakampene.

Den argentinske målvakten Marchesín, som var førstekeeper forrige sesong, er også ute. Han har ikke spilt denne sesongen, og det er 22-åringen Diogo Costa som har stått.

Marko Grujic har hatt problemer med skader denne sesongen, og har kun spilt 10 minutter i ligaen. Hans eneste 90-minutter denne sesongen kom borte mot Atletico Madrid for to uker siden. 

USIKKER: Veteranen Pepe er usikker til kampen. Han har ikke trent.

USIKKER: Veteranen Pepe er usikker til kampen. Han har ikke trent.

Slik har Porto gjort det denne sesongen

Porto spilte en meget god bortekamp mot Atletico Madrid for to uker siden, og var nok det laget som var nærmest seieren.

I ligaen ligger Porto på andreplass, fire poeng bak ledende Benfica. Benfica har vunnet sju av sju kamper denne sesongen.

Porto har på sin side fem seire og to uavgjorte. De har fortsatt til gode å tape.

Den 24 år gamle colombianeren Luis Diaz er lagets toppscorer. Forrige sesong scoret han seks mål på 30 ligakamper. Denne sesongen har han allerede fem mål på sju ligakamper.

I helgens kamp vant Porto 2-1 borte mot Gil Vicente, og det ble absolutt dramatisk – både med scoring omtrent fra midtbanen og med et frispark i krysset. Les om den kampen her. 

Andre forhåndssaker

Jota returnerer til byen han er født, og skal møte gamleklubben

Slik har det gått for Marko Grujic i Portugal

Curtis Jones har startet de siste kampene, og kan være aktuell igjen her

Alt Jürgen Klopp sa på sin pressekonferanse 

Naby Keita var tilbake på trening da de røde hadde sin åpne treningsøkt 

TILBAKE: Liverpool er tilbake på et stadion de har gode minner fra.

TILBAKE: Liverpool er tilbake på et stadion de har gode minner fra.

Hvem skal starte?

Lagoppstillingen bør være klar ca kl. 19.45 – den kommer vanligvis litt tidligere i Champions League enn i Premier League. Vi kommer selvsagt til å legge den ut i egen sak her på liverpool.no.

Midtbanen, og hvem som erstatter Trent Alexander-Arnold, er de største usikkerhetsmomentene før denne kampen. Går Klopp for et toppet mannskap, eller sparer han noen til kampen mot Manchester City til helgen?

Vi har også bedt leserne om å stemme på de spillerne de ønsker å se fra start i dag. Vi ba supporterne stemme frem sitt lag. Fasiten finner du her.

Slik kan du følge kampen

Porto - Liverpool har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

SMS-OPPDATERINGER

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.

Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:
LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).