Folkets lag: Store utskiftninger i forsvar, og spissplassen avgjort med minste margin

Trent Alexander-Arnold er skadet – men etter tre baklengsmål mot Brentford vil leserne se ytterligere to spillere byttet ut fra forsvaret mot Porto.

Denne sesongen ber vi leserne om å sette opp laget sitt før kampen. Jürgen Klopp må klare seg uten Harvey Elliott, Thiago Alcantara og Trent Alexander-Arnold mot Porto i kveldens kamp.

Liverpool slapp inn tre mål borte mot Brentford, og det er mulig at det er en av grunnene til at så mange vil se forandringer også på venstreback og stopperplass. Det kan selvsagt også være på grunn av det som skal skje på søndag, når Manchester City kommer til Anfield.

Flertallet vil ha Ibrahima Konaté inn på midtstopperplass sammen med Virgil van Dijk, og Kostas Tsimikas har fått flere stemmer enn Andy Robertson på venstrebacken. Joe Gomez tar høyrebacken, ettersom Trent Alexander-Arnold er ute.

I Thiagos skadefravær, er det Curtis Jones som har fått flest stemmer som den tredje midtbanespilleren sammen med Fabinho og Jordan Henderson.

I angrep er det størst spenning – og det tetteste vi har sett så langt. At Sadio Mané og Mohamed Salah er valgt er ingen overraskelse – men det skiller kun tre stemmer mellom Roberto Firmino og Diogo Jota. Jota får tilliten fra folket mot gamleklubben. med tre flere stemmer.

Lagoppstillingen kommer ca kl. 19.45.

Folkets lag

Denne gangen har det kommer ca 1000 stemmer.

Keeper: Alisson Becker - 970 stemmer

Alisson slapp inn tre mål mot Brentford, men han har fortsatt full tillit blant folket. Liverpools ubestridte éner.

Høyreback: Joe Gomez - 319 stemmer

Trent Alexander-Arnold er ikke med til Portugal, men det var en melding som kom da en del allerede hadde stemt. Han rakk å få 690 stemmer før den nyheten kom. Joe Gomez får 319 stemmer, og tar høyrebacken. Neco Williams var nestemann med 71 stemmer.

Midtstopper: Virgil van Dijk - 850 stemmer

Virgil van Dijk spilte ikke den første Champions League-kampen for sesongen, da AC Milan var motstander. Her vil folket ha ham inn.

Midtstopper: Ibrahima Konaté - 710 stemmer

Han har spilt to kamper, og vunnet 3-0 i begge. Leserne vil se Konaté får Champions League-debuten her. Joel Matip fikk bare 174 stemmer.

Venstreback: Kostas Tsimikas - 570 stemmer

Kostas Tsimikas har fått mange beundrere på grunn av sin flotte venstrefot, og nå får han også flere stemmer enn Andy Robertson. Skotten fikk 442 stemmer.

Midtbane: Jordan Henderson - 810 stemmer

Kapteinen er som ventet med på de fleste av lesernes lag. 

Midtbane: Fabinho - 912 stemmer

Brasilianeren virker selvskreven som ankeret på midtbanen.

Midtbane: Curtis Jones - 673 stemmer

Jones gjorde en god kamp borte mot Brentford, og får fornyet tillit. Naby Keita, som er med igjen, fikk bare en tredjedel så mange stemmer som Jones med 223.

Høyrekant: Mohamed Salah - 934 stemmer

Egypteren er i storform, og er stort sett aldri skadet. Han får fortsette i angrep.

Spiss: Diogo Jota - 539 stemmer

Tettere enn vi har sett noen gang før. Roberto Firmino er frisk igjen, og fikk noen minutter mot Brentford. Jota møter gamleklubben, og fikk tre (!) stemmer mer enn brasilianeren.

Venstrekant: Sadio Mané - 729 stemmer

Sadio Mané kommer til en stadion han har gode opplevelser fra tidligere.

Oppsummert: Alisson - Gomez, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Kostas Tsimikas - Jordan Henderson, Fabinho, Curtis Jones - Mohamed Salah, Diogo Jota, Sadio Mané. 

Benken

På benken tar vi med de seks utespillerne som fikk flest stemmer av de som ikke kom med på laget. I tillegg tar vi med en keeper. I Premier League kan lagene ha med ni spillere på benk.

Benken: Caoimhin Kelleher (26 stemmer), Joel Matip (174), Andy Robertson (442), James Milner (314), Naby Keita (223), Roberto Firmino (536), Takumi Minamino (174)

FC Porto - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.