– Dette er det eneste troféet denne gruppen ikke har vunnet ennå

Fabinho er klar over hva FA-cupen betyr i England, og ser frem til sin første semifinale i turneringen.

Sist Fabinho besøkte Wembley fikk han og hans lagkamerater med seg ligacuptrofeet hjem til Anfield. Nå skal det samme laget spille mot Manchester City om retten til å få enda en Wembley-opptreden, i selveste FA-cupfinalen.

– Det er fint at vi skal til Wembley igjen, og spille semifinalen i FA-cupen. Det er første gangen vi er i semifinalen i den turneringen etter at jeg ble Liverpool-spiller. Det er spesielt. Jeg vet hvor spesiell FA-cupen er for våre fans, og for alle her i England. Vi ser frem til dette.

Semifinalen byr på den andre matchen mot Manchester City på en uke. Ligakampen på Etihad forrige helg endte som kjent 2-2. 

– Vi møter Manchester City igjen, så det blir en veldig hard og tøff kamp. Wembley er et spesielt sted. Vi har allerede spilt der denne sesongen, og støtten fra våre fans var helt utrolig. Forhåpengligvis blir det likedan denne gangen, og at vi får et godt resultat i tillegg.

Panenka

Sist Fabinho besøkte Wembley slo han til med en Panenka-straffe i straffespark-konkurransen mot Chelsea i ligacupfinalen.

– Jeg nøt det øyeblikket. Jeg skjønte at kampen ville gå til straffespark-konkurranse, så jeg var klar for det. Jeg hadde forberedt meg på å ta straffespark på det viset, så da jeg gikk mot ballen var jeg trygg på at ballen ville gå inn. Jeg gjorde som jeg planla, og nøt det virkelig. Jeg tror fansen likte det også.

FA-cupen er det eneste trofeet som Jürgen Klopps lag ikke har vunnet. Fabinho vil gjerne ha samlingen komplett.

– Som Liverpool-spiller ønsker jeg å vinne alt. Dette er det eneste trofeet som denne gruppen ikke har vunnet ennå. Det blir spesielt om vi klarer å vinne dette trofeet også. Vi er et ambisiøst lag, og vi ønsker å vinne. Vi er et sterkt lag. Vi er Liverpool FC. Vil vil gjøre alt som står i vår makt for å vinne FA-cupen.

– City vet hvordan de skal holde på ballen

Fabinho begynner å kjenne Manchester Citys lag godt nå.

– Vi må restituere oss godt, nå som vi har viktige kamper foran oss. Vi kan si at vi bare skal spille finaler nå. Vi må vinne hver eneste kamp om vi ønsker å henge med i alle turneringene, og vinne flere trofeer. Vi må fokusere kun på neste kamp, og forberede oss på den. Denne gruppen er veldig fokusert på akkurat det. Vi ser frem til dette stadiet av sesongen. Alle er klare til å spille, og hjelpe laget. Vi har den rette innstillingen foran disse kampene.

– Det er veldig vanskelig å spille mto City, for de vet hvordan de skal holde på ballen. De har spillere som er vant til dette, og de har spillere som kan forandre kamper med en pasning eller en avslutning. Jeg vil forsøke å stenge rommene for dem, men det blir veldig vanskelig. Noen av deres spillere ser aldri ut til å miste ballen. Det er veldig vanskelig å spille mot slike spillere, men jeg skal gjøre mitt beste for å forsvare meg mot dem.

Med fem mål i ligaen og to mål i FA-cupen har Fabinho overgått seg selv som målscorer denne sesongen.

–Jeg er mer i feltet på dødballer nå, noe som hjelper på. Jeg har tatt straffespark, noe som også bidrar til disse tallene. Dette er den første sesongen hvor jeg har tatt straffespark her. Jeg prøver alltid å være forberedt på oppgaven min inne i feltet, både på straffespark, cornere og frispark. 

– Først og fremst er jobben min å hjelpe forsvaret. Det er det viktigste for meg. Jeg er alltid glad når vi holder buret rent, og spiller godt i forsvar. Da får ikke det andre laget mange sjanser til å score. Det er jobben min. Men jeg får selvsagt også muligheter til å score mål eller slå målgivende pasninger.