– Vi har ikke vært i nærheten av en finale tidligere, og dette er det eneste trofeet vi ikke har vunnet

Virgil van Dijk ser på FA-cupfinalen som en unik sjanse.

Ligacupfinalen ga mersmak for Virgil van Dijk. Han ønsker å feire mer sølvtøy på Wembley sammen med Liverpool-fansen. Og sjansen byr seg allerede i FA-cupfinalen kommende lørdag.

– Dette er en fantastisk begivenhet. Det er en finale, og det er fansens spesielle dag på Wembley igjen. Vi spillerne ønsker selvsagt å vinne cupen, og spesielt denne cupen. Vi skal reise dit og gjøre vårt beste, og forhåpentligvis viser vi oss som det beste laget, og vinner, sier van Dijk til Liverpoolfc.com.

Euforien etter ligacupfinalen sitter ennå i kroppen til nederlenderen.

– Følelsen du får etter å ha vunnet noe er helt utrolig. Du ønsker å få den følelsen etter hver sesong, eller som i tilfellet med ligacupen, litt tidligere i sesongen. Du ønsker å sitte igjen med noe etter en god sesong. Enn så lenge er vi med i kampen om alt. Vi får se hva som skjer.

Aldri tidligere har Jürgen Klopps Liverpool-mannskap hatt en bedre mulighet til å løfte FA-cuptrofeet. Trofeet som er det eneste dette mannskapet aldri har vunnet, og som de aldri har vært i nærheten av å vinne heller.

16 år siden siste FA-cuptriumf

Det har gått hele 16 år siden sist Liverpool vant FA-cupen. På straffespark-konkurranse over West Ham i Cardiff i 2006.

– Dette er en spesiell turnering. Vi har ikke gjort nok de siste årene til å være i nærheten av en finale, dessverre. Det er flere grunner til det. Men nå er vi i finalen, og vi ønsker å gjøre den til en spesiell begivenhet for oss.

– Dette er det eneste trofeet vi ikke har vunnet sammen som gruppe, siden vi kom til klubben. Nå har vi en enorm mulighet, mot et fantastisk Chelsea-lag.

– Det har gått alt for lang tid siden sist klubben vant denne turneringen. Nå har vi en god sjanse til å få også dette trofeet på plass i premieskapet vårt. Vi vet hvor vanskelig det blir. Det så vi allerede i ligacupfinalen. Vi får se. Forhåpentligvis får vi en ny fantastisk dag på Wembley.

Jevnt mot Chelsea

Liverpool og Chelsea har spilt uavgjort i alle de tre kampene de har møttes denne sesongen, og det måtte straffespark-konkurranse til for å avgjøre ligacupen til Liverpools fordel. 

Det ble 1-1 på Anfield og 2-2 på Stamford Bridge i Premier League, og i ligacupfinalen måtte det elleve runder med straffespark til før en vinner var kåret. 

– De individuelle kvalitetene til Chelsea-spillerne er en ting. De har ulike måter å spille mot deg på. De angriper og skaper farlige situasjoner. Det er flere ulike ting de er gode på. De har kvalitet både på midtbanen, på topp og i forsvarsrekka. De er et komplett lag. 

– I siste halvdel av sesongen har de nok ikke vært så stabile som de hadde ønsket seg. Det kan skyldes skader og andre tilbakeslag. Det kan også være virkningen av å bli slått ut av Champions League. 

– Uansett spiller dette ingen rolle i denne finalen. Denne finalen blir avgjort i løpet av en kamp. Begge lag ønsker å vinne den, så det blir en veldig tøff og god kamp, spår nederlenderen.

– Uansett hva som skjer, er jeg veldig stolt av alle her

Lørdagens finale er Liverpools kamp nummer 60 denne sesongen. Van Dijk har aldri vært med på makan til sesong, der de røde fortsatt har mulighet til å hente hjem en historisk kvadrupel.

– Vi har selvsagt utviklet oss som gruppe i disse årene. Spillerne som har kommet inn har vært veldig viktige for laget og klubben. Vi er i god form som lag, og forhåpentligvis høster vi fruktene av det nå. Ingenting er garantert. Vi må spille disse kampene, og forhåpentligvis vinner vi dem.

– Uansett hva som skjer, er jeg veldig stolt av alle her. Så får vi stå på videre.

FA-cupfinalen 2022 mellom Chelsea og Liverpool spilles på Wembley lørdag 14. mai klokken 17.45. Finalen ser du på V4.