Jota sikter seg inn mot Merseyside-derbyet

Diogo Jota har gått skadet siden 13. juli, men sikter seg nå inn mot et comeback i begynnelsen av september.

Med Darwin Nunez suspendert i de tre neste kampene, og Diogo Jota og Roberto Firmino på skadelisten ser det litt tynt ut i angrepsrekka foran Liverpools kamp mot Manchester United på mandag.

Nå er det mye som tyder på at Firminos muskelskade ikke er verre enn at han kan rekke United-kampen, og i så fall vil den naturlige starttrioen være den samme som startet ligaåpningen mot Fulham, nemlig Salah, Firmino og Diaz.

2005-modell på benken

Den prekære skadesituasjonen i angrepsrekka førte til at den unge og umeritterte Bobby Clark satt på innbytterbenken mot Crystal Palace, med nummer 42 på ryggen. En spiller som er fullstendig umerittert på førstelagsnivå, og som er født så sent som i 2005, og altså bare er 17 år gammel. 

Clark ble hentet fra Newcastle i fjor sommer, og markerte seg med 12 mål og fire målgivende for U18-laget forrige sesong. 

Nå er det tvilsomt om Clark blir kastet til ulvene mot United selv om Firmino mot formodning ikke skulle rekke kampen på Old Trafford. Liverpool kan tross alt benytte både Harvey Elliott, og enda mer sannsynlig, Fabio Carvalho, i angrepsrekka.

Både Nunez og Jota tilbake mot Everton?

Og den gode nyheten for Jürgen Klopp er at han kan ha både Nunez og Diogo Jota tilbake i troppen mot Everton den 3. september, dersom uruguayaneren ikke får noen ekstra kampers karantene ut over de tre han automatisk får etter det røde kortet han fikk for voldelig oppførsel i kampen mot Crystal Palace.

Før det skal det imidlertid spilles kamper også mot Bournemouth og Newcastle, i tillegg til mandagens kamp mot Manchester United på Old Trafford.

Liverpool Echo tror at Jota vil starte å trene igjen i slutten av august, og Neil Jones i Goal tror at Merseyside-derbyet mot Everton vil være en realistisk comeback-dato.

Jota pådro seg en lårskade i løpet av den halvtimen han var på banen som innbytter i Portugals Nations League-kamp mot Sveits søndag 12. juni. Han var tilbake i trening til Liverpools Asia-turne, men skal på trening den 13. juli ha slått opp igjen skaden han fikk under spill for landslaget i juni. Portugiseren var ikke med Liverpool-troppen på treningsleiren til Tyskland og Østerrike.