– Dersom ingen forteller meg noe annet, forlater jeg ikke Liverpool

Jürgen Klopp er klar på at han ønsker å bli værende i Liverpool for å få skuta på rett kjøl igjen.

Jürgen Klopp innrømmet under første del av pressekonferansen foran kveldens kamp mot Wolverhampton at Liverpool tidvis har underprestert denne sesongen, men under den lukkede delen av pressekonferansen gjorde Liverpool-manageren det klinkende klart at han akter å bli værende i klubben, og vil forsøke å bygge et nytt storlag.

– Dersom ingen forteller meg noe annet, forlater jeg ikke Liverpool. På et eller annet tidspunkt må vi forandre på ting. Det får jeg vurdere, men det er noe for fremtiden, Som til sommeren for eksempel. Ikke nå, svarte Klopp da han ble spurt om hvilke endringer klubben trengte. 

Fire fra Klopps førstelagstropp vil være ute av kontrakt når sesongen er omme, nemlig James Milner, Naby Keita, Roberto Firmino og Alex Oxlade-Chamberlain. I tillegg går også kontrakten til tredjekeeper Adrian ut. 

Bellingham og Nunes står på ønskelisten

Paul Joyce i The Times konstaterer at Liverpool ønsker å styrke midtbanen til sommeren, da tre av de som forsvinner er midtbanespillere. Klopp var ute etter Aurelien Tchouameni sist sommer, men Real Madrid stakk av med franskmannen. På ønskelista kommende sommer står Englands midtbanespiller Jude Bellingham, som verdsettes til 130 millioner pund av Borussia Dortmund, mens Wolverhampton-spilleren Matheus Nunez er et annet transfermål.

Etter 3-0-tapet for Brighton i helgen har det blitt rettet mye kritikk mot Klopp og hans mannskap, og til pressen i går bebudet Liverpool-manageren at han vil gå tilbake til det grunnleggende for å få bukt med problemene.

– Da mener jeg helt grunnleggende ting, som skikkelig forsvarsspill, sa Klopp.

Ikke for lojal mot egne spillere

Under den lukkede delen av pressekonferansen ble tyskeren spurt om han har vært for lojal mot sine spillere i sin managerkarriere, og har holdt for lenge på dem.

– Dette har jeg hørt før, men det er jeg ikke, kontret han. 

– Jeg er lojal. Jeg synes alle skal være lojale. Men jeg er ikke for lojal. Det er et intelligent spørsmål. Problemet er hva dere gjør ut av svaret. Men jeg er ikke for lojal.

– Da jeg forlot Dortmund var det åpenbart at noe måtte endres der. Dette er en annerledes situasjon, men også lik på noen måter. Enten må man skifte manager, eller så må mange andre ting endres. Jeg har ingen planer om å forlate Liverpool, om ingen forteller meg noe annet.