Ekspertene tok feil, og Firmino fikk et tilbakefall

Under dagens pressekonferanse kom Jürgen Klopp med en oppdatering på skadesituasjonen til Darwin Nunez, Roberto Firmino, James Milner og Stefan Bajcetic.

Jürgen Klopp sa han ikke visste om Darwin Nunez blir tilgjengelig til kampen mot Brighton i morgen eller ei. Liverpools medisinske team må først ta en vurdering av hamstringskaden som har holdt uruguayaneren ute av trening mesteparten av denne uken. 

– Dersom han ikke kan trene i dag, så er er han ute ja, sa Klopp til pressen fredag.

– Vi venter på siste nytt. Det er ingen stor skade, men den har likevel holdt ham ute av trening. Vi må vente på de siste oppdateringene, la han til.

Klopp bekreftet at James Milner og Stefan Bajcetic ville trene for fullt fredag, etter å ha blitt friskmeldt av sine skader, men Roberto Firmino er fortsatt uaktuell for spill.

– Millie var med på deler av treningen i går, og vil trene som normalt i dag. Bobby er ikke tilbake.

– Stefan vil være tilbake i trening i dag. Han var ute etter at han fikk en smell i hoften, noe som var ganske ukomfortabelt, men han vil også være tilbake. Det er hva jeg har av informasjon om skader.

James Pearce i The Athletic mener det er liten sjanse for at Darwin Nunez vil bli risikert mot Brighton, og med Firmno fortsatt ute står Klopp uten fire av sine angripere foran kampen på Amex Stadium, da Luis Diaz og Diogo Jota er ute med langtidsskader.

– Ekspertene fortalte oss hva han kunne gjøre

Firmino har ikke spilt noen av kampene etter jul, etter at han fikk et spark i baksiden av den ene leggen på trening. Først ble det sagt at det ikke var noen alvorlig skade, men nå har dessverre pipen fått en annen tone.

– Først så det ut som en liten skade, og det ble estimert et fravær på 10-14 dager. Han gjorde normal rehabiliteringstrening, og alle ekspertene fortalte oss hva han kunne gjøre. Så følte han på noe igjen, og det har holdt ham ute lenger enn vi forventet.

– Jeg vet ikke eksakt når han vil være tilbake, men han er ikke i nærheten av å trene med laget igjen ennå, fortalte Klopp om brasilianerens tilstand.

Brighton - Liverpool spilles på Amex Stadium lørdag 14. januar klokken 16.00, og blir vist på V sport PL og Viaplay.