Tre spillere forventes å bli lånt ut i januar

Tre av Liverpools U21-spillere ligger an til å bli lånt ut til andre klubber i løpet av januar, men det virker ikke å være aktuelt med et nytt låneopphold for Billy Koumetio.

James Pearce i The Athletic forventer at U21-trioen Jarrell Quansah, Jake Cain og James Norris blir sendt ut på lån av Liverpool i løpet av inneværende måned.

Alle tre startet kampen da Liverpool U21 slo Paris Saint-Germain 4-2 i Premier League International Cup på akademiet i Kirkby onsdag kveld.

Preston-manager Ryan Lowe og Bristol Rovers-manager Joey Barton var blant de som fulgte kampen nøye fra sidelinjen.

En hurtig midtstopper

Jarell Quansah signerte sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool i februar 2021.

2003-modellen ledet Liverpools U18-lag til finalen i FA Youth Cup i 2021, og er nå fast inventar på U21-laget. Han representerer også Liverpool i UEFA Youth league. 

Warrington-gutten har landskamper for England U19, og er en meget rask midtstopper. 

I 2021/22-sesongen var han ubenyttet reserve for førstelaget mot Tottenham i Premier League og mot Leicester i ligacupen. 

Han var svært delaktig da England vant U19-EM sommeren 2022, hvor han spilte i hver eneste kamp i turneringen, scoret i semifinalen og leverte en målgivende pasning i finalen da de unge engelskmennene slo Israel 3-1.

En kreativ midtbanespiller

Jake Cain sluttet seg til akademiet som niåring, og signerte sin første profesjonelle kontrakt med klubben i september 2019. 

Den kreative midtbanespilleren har en nese for mål, og er en etablert spiller i U21-gruppen og i Liverpools tropp i UEFA Youth League.

KAPTEIN FOR U21-LAGET: Liverpool ønsker å låne ut Jake Cain i januar.

KAPTEIN FOR U21-LAGET: Liverpool ønsker å låne ut Jake Cain i januar.

2001-modellen fikk sin U18-debut som U16-spiller under Steven Gerrards ledelse i 2017/18, og var med på å vinne FA Youth Cup i 2019.

Wigan-gutten fikk sin førstelagsdebut i 1-0-seieren over Shrewsbury i FA-cupens fjerde runde i februar 2020. 

Han har trent jevnlig med førstelaget, og fikk 28 kamper på utlån hos Newport County i League Two i 2021/22.

En allsidig venstreback

James Norris er en energisk venstreback, som også kan spille på midtbanen. Scouseren har vært knyttet til Liverpools akademi siden han var U9-spiller, og er også engelsk U19-landslagsspiller.

2003-modellen har en god venstrefot, og er ofte med fremover i angrep. 

AKTUELL FOR UTLÅN: Allsidige James Norris er også en spiller som Liverpool ønsker å sende på lån.

AKTUELL FOR UTLÅN: Allsidige James Norris er også en spiller som Liverpool ønsker å sende på lån.

Norris fikk sin førstelagsdebut da han kom inn fra benken i 5-0-tapet for i Aston Villa i ligacupen i desember 2019, da hele førstelagstroppen som kjent var opptatt med klubb-VM. Han signerte sin første profesjonelle kontrakt med de røde i 2020, og fikk deretter en ny langtidskontrakt i august 2021. 

Scouseren fikk også 90 minutter for førstelaget da Shrewsbury ble slått 4-1 i FA-cupen for ett år siden, og han scoret vinnermålet for Liverpool U23 i 1-0-seieren over Burnely i finalen i Lancashire FA Senior Cup i fjor.

Koumetio fullfører sesongen for U21-laget

En som markerte seg sterkt i kampen mot PSG var Billy Koumetio. Midtstopperen gjorde to av målene, hvorav det første var en riktig perle fra egen banehalvdel. Pearce skriver imidlertid at det ikke er aktuelt med noe nytt utlån for Koumetio i januar, etter hans mislykkede opphold i Austria Wien hvor han kun fikk spille elleve kamper i høst.

«Det foreligger ingen planer om å låne ut Koumetio igjen i andre halvdel av sesongen. Slik det ligger an nå vil han spille for U21-laget, og ikke bli inkludert i førstelagstroppen», skriver Pearce.

Koumetio har to førstelagskamper for Liverpool, mot Midtjylland i gruppespillet i Champions League i desember 2020, og mot Leicester i ligacupen ett år senere.

Isteden for å låne ut Koumetio på nytt foretrekker Liverpool altså å sende stoppermakker Quansah på lån, opplyser Pearce. 

– Han har hatt strålende fremgang det siste året. Han har jobbet meget hardt med sitt eget spill, spesielt uten ball, og har vist seg som en ledertype, sier U21-manager Barry Lewtas om Quansah.

Warrington-gutten har vært tilknyttet Liverpools akademi siden han var fem år gammel, og nå er det på tide at han får erfaringer med seniorfotball.

Liverpool vurderer hvilke alternativer de har blant interesserte klubber i Football League.

Lewtas har flust av alternativer på stopperplassene, da han i tillegg til Koumetio også har Lee Jonas og Oludare Olufunwa. Begge har den siste tiden spilt ute av posisjon ved å operere som sidebacker.