Etter 31 kamper ute får vi endelig se Luis Diaz igjen i kveld

Liverpool har savnet Luis Diaz sårt de siste seks månedene. I kveld blir han endelig involvert igjen!

Det er en skikkelig floskel, at akademi-spillere som spiller seg til førstelaget eller skadede spillere som vender tilbake, føles som en ny signering. Det kan virke som en bortforklaring for mangel på aktivitet i overgangsmarkedet. Likevel, akkurat nå vil en Luis Diaz-retur føles som akkurat den vitamininnsprøytningen et svakt Liverpool-lag trenger.

Passet perfekt

Liverpool betalte £37,5M for Luis Diaz den 30. januar 2022. Da Diaz kom til Anfield i januar 2022 så var det til et Liverpool-lag som kjempet på alle fronter. De var med i kamp om Premier League-tittelen, Champions League, FA-cup og Ligacup. Likevel var det en tropp som virket litt slitne.

Diaz fikk debuten mot Cardiff City den 6. februar, og han hadde en umiddelbar effekt på det nye laget. Han gled sømløst inn i elleveren, var som skapt for Klopp-fotball og så ut som han alltid hadde vært der.

Diaz var svært delaktig i at Liverpool gikk hele veien i FA-cupen og Ligacupen, kjempet om ligagullet til siste sekund og tok seg helt til Champions League-finalen.

Det ble totalt 26 kamper for Liverpool den vårsesongen. Han scoret seks mål og noterte fem målgivende pasninger.

Da 2022/23-sesongen kom i gang, var nok Diaz en av spillerne de fleste gledet seg til å følge den nye sesongen. Vingen fortsatte der han sluttet, og på de 12 første kampene scoret han fire mål og noterte én målgivende.

Et av de mer minneverdige målene kom i kampen mot Crystal Palace. Liverpool var bare ti mann etter at Darwin Nunez hadde blitt utvist, og de røde lå under 1-0 da Diaz produserte en lekkerbisken av et utligningsmål.

Luis Diaz

Født: 13. januar 1997, Barrancas, Colombia

Posisjon: Angrep/ving

Kjøpt: £37,5M + £12,5M, fra FC Porto

Debut: 6. februar 2022, mot Cardiff (3-1)

Karriere:

Liverpool (2022 - ) 38 kamper / 10 mål / 8 målgivende

FC Porto (2019 - 2022) 125 kamper / 41 mål / 18 målgivende

Atletico Junior (2017 - 2019) 106 kamper / 20 mål / 9 målgivende

Barranquilla (2016 - 2017) 42 kamper / 3 mål / 1 målgivende

Skaden

Den 9. oktober sto Arsenal for tur. Liverpool reiste til Emirates med en skuffende niendeplassering, og skulle møte Mikel Artetas menn som da lå på en andreplass, to poeng bak Manchester City. Der ble Liverpool i perioder kontret i senk, men klarte også å bite godt fra seg. Arsenal tok ledelsen tidlig, men etter en drøy halvtime snappet Diaz ballen, løp til dødlinja og sendte den mot femmeteren der Nunez tappet ballen i mål.

Åtte minutter senere må Diaz av banen, og siden den gang har han ikke vært på banen.

Diaz ble taklet av Thomas Partey i første omgang. Den spillesugne colombianeren prøvde å fortsette kampen, men måtte kaste inn håndkleet et par minutter senere.

Det dreier seg om en leddbåndskade i venstre kne, og han forlot stadion på krykker. Det ble fort konstatert at han hadde vært ganske heldig og slapp en operasjon. Man kunne puste lettet ut, holde ut en måneds tid med klubbfotball, og Diaz ville være tilbake etter VM.

Under VM-pausen dro Liverpools spillere som ikke var i Qatar, på treningsleir til Dubai. Diaz var med lagkameratene fra start og det så svært lovende ut for en retur allerede i julen. Det ble rapportert at han lå foran skjema. Men så kom den skuffende nyheten.

26-åringen klaget over ubehag i kneet, og ble sendt på flyet tilbake til Merseyside der han ble operert.


Siden har vi fått stadige oppdateringer på situasjonen gjennom sosiale media. Fra timene i gymmen i januar, rolig løping igjen i februar, deltagelse på oppvarming og senere trening med akademispillerne i mars, før han begynte å trene med førstelaget for fullt igjen i april.

Liverpool ville ikke gå på en ny smell, som i Dubai, og har holdt ham igjen - men i kveld skjer det og dersom ingenting uforutsett har skjedd er det i kveld vi får se ham tilbake igjen på banen!

Støtte fra Anfield i rehabiliteringen

Dersom «Lucho» skulle slite med motivasjonen etter over seks måneder på sidelinjen, har han trolig fått et løft av supporterne og det som ble gjort i januar. Da dukket et gatemaleri opp på veggen til den populære puben, The Sandon, som ligger et steinkast fra Anfield. Det er gatekunstner John Culshaw som står bak bildet, og han har laget flere veggmalerier i Liverpool-området, blant annet det storslåtte bildet av Mohamed Salah ved King Harry Pub.

Bildet er en del av Culshaw sitt nye prosjekt. Han vil male tre vegger. Det første maleriet er av fjorårets beste signering – nemlig Diaz. Den neste veggen skal bli av årets spiller, og en siste skal bli av en spiller som supporterne bestemmer.

«Jeg tror alle kan si seg enig i at Luis Diaz definitivt var sesongens beste signering. Han var en sensasjon fra første dag, og ga oss et sårt tiltrengt løft», skrev Culshaw på Instagram.

«Jeg er sikker på at han vil ha den samme effekten når han kommer tilbake», skrev kunstneren videre.

FORRIGE SESONG: Luis Diaz var strålende for Liverpool i andre halvdel av forrige sesong.

FORRIGE SESONG: Luis Diaz var strålende for Liverpool i andre halvdel av forrige sesong.

Ser 100 prosent klar ut på trening

Først ble det sagt at Diaz sitt mål var å være tilbake til bortekampen mot Real Madrid i midten av mars. Det skjedde aldri, og så kom Manchester City, Arsenal og Chelsea tett, og Klopp valgte å være tålmodig. Men i kveld skjer det.

– Ja, han er 100 prosent klar på trening. Det er det. Han er helt tilbake på trening, så nå må han integreres inn i laget igjen. Han kommer til å være i troppen om ingenting skjer. Så tar vi det derfra, sa Klopp på fredag.

– Han har ikke mistet ferdighetene sine, og det er bra. Vi må se hvordan vi steg for steg kan få ham inn igjen på laget.

I skadeperioden har vi sett at Diaz har delt ut mat til hjemløse i London, og at språket sitter litt mer enn det gjorde tidligere. Det er nok en lang vei å gå, men også Klopp påpeker at språket har kommet seg veldig.

– Luis har utviklet seg mye i denne tiden. Engelsken blir bedre og han har funnet seg til rette, slik det er når du har vært her lenger. Når de er langtidsskadde så er de mer på treningsfeltet enn noen andre, sammen med fysioterapeutene og slike ting. Han har modnet mer, og er mye mer komfortabel med alt og i et nytt land enn han var tidligere, og det vil hjelpe ham.

– Det er veldig godt å ha ham tilbake, og han er som et friskt pust på trening. Han elsker å være der ute. Han kan ikke trene uten et smil om munnen, og det er noe spesielt. Det er slik han er nå. Men han har vært ute i lang tid. Dette har ikke vært hans sesong. Forrige uke spilte vi mot Arsenal, og i bortekampen mot Arsenal var da han ble skadet. Det er veldig lenge siden. En økt i Dubai, og så var han ute igjen. Nå er han tilbake, og det har vært lenge.

Så får vi krysse fingrene for at han kommer på banen i kveld, og at han ser ut som han gjorde før skademarerittet!

Leeds - Liverpool spilles i kveld kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.