Frykter at Liverpool skal prøve seg - derfor forsøker Chelsea å komme i mål med Mount

Mason Mount har fortsatt ikke signert noen ny kontrakt med Chelsea - og i kulissene lurer Liverpool.

Chelsea er ikke redde for å bruke penger, og derfor ønsker Mason Mount en solid lønnsøkning som et tegn på at London-klubben verdsetter ham, melder The Guardian.

Avisen hevder at Liverpool legger planer om å sikre seg midtbanespilleren dersom han ikke kommer til enighet med sin nåværende arbeidsgiver.

Nå skal Chelsea være i ferd med å bli nervøse av at Liverpool lurer i kulissene bak Mount, og derfor intensiverer London-klubben sine bestrebelser på å få midtbanespilleren til å signere en ny avtale.

Mount har 18 måneder igjen av sin Chelsea-kontrakt, og etter sesongen vil det altså kun være snakk om ett år. 

Caicedo-bud hjelper ikke Chelseas sak

Noe som kompliserer bildet for Mount er at Chelsea la inn bud på Brightons midtbanespiller Moises Caicedo. En spiller som manager Graham Potter kjenner godt fra sin tid i Brighton.

Budet skal ha vært på 55 millioner pund, og ble avslått. Brighton krever 75 millioner pund for landslagsspilleren fra Ecuador. Det kan føre til at Chelsea venter til sommeren før de gjør et nytt fremstøt for å sikre seg 21-åringen.

Så lenge London-klubben ikke har innfridd Mounts lønnskrav, og samtidig byr på andre midtbanespillere, skaper det usikkerhet rundt forhandlingene.

The Guardian skriver at Liverpool, som også må fornye sin midtbane til sommeren, er klare til å agere dersom kontraktsforhandlingene mellom Mount og Chelsea blir av det langdryge slaget.

Chelsea ønsker åpenbart ikke å miste den engelske landslagspilleren, og definitivt ikke til en av sine argeste rivaler. På Stamford Bridge skal man fortsatt være optimistiske med tanke på at de skal klare å få 24-åringen til å signere en ny kontrakt.

Mount har vært i Chelsea siden han var seks år gammel, og er en populær spiller blant klubbens supportere. Han har vært en av lagets beste spillere siden han fikk sitt gjennombrudd i 2019.

Er ikke fornøyd med lønnen

The Guardian slår fast at Mount har en ukelønn på 75 000 pund i femårskontrakten han signerte i 2019, noe som er i det lavere sjiktet i Chelsea.

24-åringen mener han fortjener en langt høyere lønn basert på sine prestasjoner i den blå drakta. Han har spilt over 150 kamper for moderklubben, og var sentral da Chelsea vant Champions League i 2021 og klubb-VM i 2022. Det er ventet at samtalene mellom de to partene gjenopptas om kort tid.

Daily Express tror at Mount forlanger en ny avtale som gir ham 200 000 pund i uka, noe som skal være det samme som Reece James fikk da han signerte en seksårskontrakt i september.

Avisen skriver at Liverpool følger situasjonen nøye, og hevder at Anfield-klubben har lagt planer for et fremstøt i sommer om Chelsea og Mount ikke kommer i havn innen den tid. Juventus skal også vise interesse fro Mount.

Liverpool har som kjent også nevnte Caicedo i kikkerten, i tillegg til Borussia Dortmunds Jude Bellingham og Wolverhamptons Matheus Nunes.

Chelsea har allerede brukt 150 millioner pund på fem nye spillere i januar, og 35 millioner pund til ser ut til å bli brukt på den engelske U21-spissen Noni Madueke fra PSV Eindhoven.

Blåtrøyene har allerede hentet inn David Datro Fofana (8 millioner pund), Benoit Badiashile (33 millioner pund), Andrey Santos (13 millioner pund), Joao Felix (8,8 millioner pund) og Mykhailo Mudryk (88 millioner pund).