Håper å ha unngått skade på Virgil

Virgil van Dijk ble byttet av til pause.

Det er ikke ofte Virgil van Dijk byttes ut, og på sine 205 første kamper for Liverpool har det kun skjedd seks ganger.

Det skjedde mot Southampton i 2018, i ligacupkampene mot Lincoln og Arsenal i 2020, mot Everton etter Jordan Pickfords takling i 2020 og i FA-cupfinalen mot Chelsea, da Joel Matip kom inn for ekstraomgangene.

Mot Brentford mandag kveld skjedde det igjen, etter at Liverpool hadde hatt en veldig tøff siste halvtime på Gtech Community Stadium. De røde gikk til pause og lå under 2-0. Matip for van Dijk var ett av tre bytter Jürgen Klopp gjorde umiddelbart etter pause.

Var nødvendig

Klopp snakker med flere medier om akkurat det byttet etter kampen. Det var for å unngå at nederlenderen skulle bli skadet.

– Virgil kjente det litt i hamstringen. Han sa at det gikk greit, men jeg sa at vi ikke skulle ta noen risiko. Fysioterapeutene var fornøyde med det. Jeg tror ikke det er noe alvorlig, men det var grunnen til at vi byttet ham ut, sa manageren til Bein Sports.

Han fikk videre spørsmål om det på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg tror ikke det er en skade. Men han kjente intensiteten. Han sa at det gikk greit, og han er veldig god på å bedømme disse tingene selv, sa Klopp.

Liverpool har nå hjemmekamp mot Wolverhampton i FA-cupen på lørdag, før de har en hel uke etter det til neste ligakamp, som er borte mot Brighton 14. januar.