Echo: Har ikke begynt å lete etter en erstatter for Ward

Julian Ward har bare noen måneder igjen som sportsdirektør i Liverpool FC, men arbeidet med å finne hans erstatter er ikke i gang, ifølge lokalavisen.

Det nærmer seg stadig en ende på januarvinduet, og håpet om nye spillere inn portene på Anfield blir lavere for hver time som går. I stedet virker det som de røde venter til sommeren med å sikte seg inn på de viktigste overgangsmålene. 

Julian Ward bekreftet tidligere i sesongen at han gir seg til sommeren, og en ny sportsdirektør vil ta hans plass. Enn så lenge har Paul Mitchell i Monaco blitt linket, men Lverpool Echo skriver tirsdag at han ikke er en aktuell kandidat for øyeblikket.

«Kilder i klubben har distansert seg fra interessen rundt Monacos Paul Mitchell», skriver avisen.

Liverpool Echo skriver videre at Jürgen Klopp og CEO Billy Hogan vil ha et stort ansvar med å finne en erstatter for Ward, slik vi skrev her på liverpool.no forrige uke. Men Echo kommer tirsdag med opplysninger om at det arbeidet foreløpig ikke har begynt. 

Tidligere har det blitt spekulert i om strukturen i klubben endres og at man vurderer å drive uten en sportsdirektør i fremtiden.

VIKTIGE MÅNEDER: Billy Hogan og Jürgen Klopp vil få ansvaret med å finne en ny sportsdirektør etter Julian Ward.

VIKTIGE MÅNEDER: Billy Hogan og Jürgen Klopp vil få ansvaret med å finne en ny sportsdirektør etter Julian Ward.

Det kommende sommervinduet

Avisen skriver videre at Julian Ward ikke vil ha muligheten til å reise til en ny klubb i sommer. Liverpools sportsdirektør vil måtte vente minst et år etter at kontrakten med de røde er utløpt.

Det betyr selvfølgelig ikke at han kan ta det rolig allerede nå, for Ward vil spille en viktig rolle i klubben frem til hans avgang.

«Det er kjent at Liverpool ikke har noen planer om å rekruttere en erstatter mens Ward fortsatt har jobben. Arbeidet i rekrutteringsavdelingen vil fortsette under hans ledelse», skriver Echo.

Det vil dermed bety at Liverpools nåværende sportsdirektør vil ha en stor betydning inn mot et ekstremt viktig sommervindu. Jude Bellingham er sterkt ønsket, og det kan komme nyheter rundt engelskmannen når som helst, og det er sannsynligvis Ward som får ansvaret med å overtale 19-åringen til Anfield.

«Liverpools tredje sportsdirektør, hvem det måtte være, vil i første omgang jobbe med å jobbe 12 måneder frem i tid. Klubben er overbevist om at Ward vil fortsette hans gode arbeid frem til han gir seg», skriver Echo.

Det virker til å være en kaotisk situasjon i klubben for øyeblikket, men det er lov å håpe på at det er mer ro rundt det hele innad i klubben.