– I andreomgangen startet vi som jeg ønsket. Det ville ikke vært overraskende om vi var likt etter 55 minutter

Liverpool gikk ut i 100 etter pause, men fikk kun én redusering.

Mye har blitt skrevet rundt alt det negative med Liverpools prestasjon på Gtech Community Stadium mandag kveld, og der er det mye å ta av.

Men de røde hadde en ganske positiv start på androemgangen, med en heltent Andy Robertson som hadde blitt byttet inn på venstresiden. Liverpool gikk rett i angrep, og allerede etter tre minutter lå ballen i nettet etter en flott soloprestasjon av Darwin Nunez. Dessverre var han offside, og det ble ikke stående.

To minutter senere lå ballen i nettet da Alex Oxlade-Chamberlain headet inn reduseringen etter et innlegg fra Trent Alexander-Arnold. Det var i alle fall en helt annen innstilling enn de røde hadde vist den siste halvtimen før pause.

– I den andre omgangen startet vi supert, og akkurat slik vi ønsket. Vi hadde «Robbo» nede på kanten som slo innlegg, du hadde målet der Darwin scoret og han gjorde det eksepsjonelt men akkurat var offside. Så scoret vi et flott mål fra Oxlade, så alt var greit, men etterhvert som tiden gikk, med stopp i spillet og avbrekk så stoppet rytmen opp, og det ble sløst mye tid uten at det ble spilt fotball. Vi mistet presisjonen, og var ikke like tydelige i det vi gjorde lenger, oppsummerer Klopp på pressekonferansen etter kampen. 

– Jeg tror ikke det ville vært noen overraskelse dersom det sto 2-2 etter 55 minutter, og derfra ville jeg elsket å se hvor kampen gikk. Men det skjedde ikke på grunn av oss, og da de scoret det tredje målet kunne du se hvilke intense kamper vi har vært gjennom, og at denne også var superintens. Etter det tredje målet så det ikke ut som vi hadde den samme troen lenger, sa han videre.

Møtte et lag som var veldig direkte

Brentford skal kun ha spilt 118 pasninger i laget i hele gårsdagens kamp, men selv om Liverpool hadde ballen mest så hjemmelaget ut som det klart farligste laget.

– Du kan ikke forsvare deg mot lange baller hele tiden. De var superdirekte. Det begrenser dem på noen områder, men i disse kampene gir det dem alltid muligheten til å skape skikkelig kaos. Det var det de gjorde, og de er veldig godt organiserte. Det har de all min respekt for, så det er bra, sa Klopp om Brentfords spill.

– Men du kan ikke forsvare deg slik hele tiden. Du må også kjempe, og bruke dine egne muligheter, for forsvarsspillet deres er ikke slik at det ikke gir motstanderen noen sjanser.

Fra denne kampen var det ingenting å ta med seg videre.

– Vi kan bare forbedre ligaposisjonen vår med å vinne kamper, og her skjedde det motsatte. Vi fikk ikke med oss noen poeng, og kan ikke ta med oss noe fra kampen. Vi må vinne fotballkamper, og det at vi har mange spillere utilgjengelig for øyeblikket kan du se i endringene vi gjør. Når vi bytter er det ikke slik at vi bare kan kaste utpå offensive spillere for å gi noen hvile eller si «ok, kom igjen, du har gjort nok i dag». De måtte kjempe seg gjennom det. Slik er bare situasjonen, sier Klopp.