– Jota er grusom når det kommer til bøtene!

Andy Robertson har vært gjest på klubbens egen podcast.

Da James Milner var gjest i den første episoden av klubbens egen podcast «We are Liverpool», lærte vi at det var veteranen som satt med botkassen i klubben, og som tok seg av bøteleggingen av sine medspillere. Han kunne fortelle at han var spesielt streng når det kommer til mobilbruk under fellesmåltidene, da er det kun tillatt å snakke sammen.

Andy Robertson er gjest denne uken, og forteller at bøtene er et stort samtaletema i garderoben.

– Det var noen teite bøter i sesongoppkjøringen. Folk blir nådeløse under sesongoppkjøringen, fordi du er sammen så lenge. Diogo Jota er en grusom mann når det kommer til bøtene. Han sitter der og venter med klokken, sier Robertson.

– Det kan bli noen diskusjoner. La oss si at bussen skal kjøre klokken ett. Dersom du kommer 15 sekunder for sent, er du da for sen, eller er du ikke for sen? Jeg og «Milly» vil si at du er sen, siden bussen skulle kjøre kl. 13.00. Dersom du møter opp til en kamp som skal starte kl. 15.00, og du kommer 20 sekunder etter det, da er du for sen til kampen, er du ikke?

– Noen av de utenlandske spillerne er ikke så fornøyd med det. De sier at så lenge klokken sier 15.00, så er de fortsatt tidsnok, sier Robertson.

– Alle på akademiet ser opp til Trent

Siden Gini Wijnaldum forlot klubben som Bosman-spiller sommeren 2021, har Robertson vært en del av «ledergruppen» blant spillerne. Det har vært kjent siden Jürgen Klopp fortalte om det på en pressekonferanse tidlig forrige sesong.

– Det er Jordan Henderson, Virgil van Dijk, meg, Alisson og Trent Alexander-Arnold. Vi hadde en gruppe med fire, med «Hendo», «Milly», «Gini» og «Virg». Så dro «Gini», og manageren ville at vi skulle stemme inn tre nye, så det ble en avstemning og vi tre ble stemt inn, sier Robertson på podcasten.

Han forteller at Trent Alexander-Arnold har en spesielt viktig rolle for de yngre spillerne.

– Trent er åpenbart fortsatt ung, men han er en leder på alle måter. Alle unge spillere som kommer opp og trener med oss ser til Trent, og tenker «jeg vil følge hans karrierevei». Alle på akademiet ser mot Trent. Han er «posterboyen» for akadmeiet. Han setter standarden, med måten han gjør ting og spiller på, med innstillingen sin, sier han.

– Dersom jeg er en ung spiller som kommer opp gjennom akademiet, er han den perfekte personen å se opp til. Måten han tar vare på seg selv utenfor banen også. Jeg tror flere ser mot det.