Klopp var misfornøyd med kroppsspråket til noen av spillerne

Det gikk galt igjen for Liverpool på søndag, da de røk ut av FA-cupen.

Liverpool presterte en mye bedre kamp enn da laget tapte 3-0 på samme bane for to uker siden, men etter Kaoru Mitoma sin scoring på overtid ble utfallet det samme, og de røde er utslått av FA-cupen der de var regjerende mestere fra forrige sesong.

De røde var veldig passive da de først ga bort et unødvendig og farlig frispark utenfor boksen på overtid, før Pervis Estupiñán fikk all verdens med rom på bakre stolpe da den ble slått. Det var ikke over der, og spillerne snudde ryggen til da Mitoma viste sine glimrende tekniske ferdigheter og satte inn vinnermålet.

Kroppsspråket var noe Jürgen Klopp tok opp i sin pressekonferanse etter kampen.

– Vi må forbedre oss, og vi er nødt å gjøre det bedre. Kroppsspråket. Noen av guttene må gjøre det mye bedre. Forsvarsspillet i formasjonen vår må gjøres bedre av noen av spillerne, sa Klopp.

– Men igjen, i vår forrige kamp her, så kunne vi ikke vunnet. I dag tror jeg ingen ville blitt overrasket dersom vi vant kampen. Det ville ikke vært som at folk sa «åh herregud, hvordan kunne det skje?», så det er bra, sier manageren videre.

– Men for i dag og i turneringen, så var det ikke godt nok, og derfor er vi utslått.

– Langt bedre enn sist

Klopp ville ikke si hvem han snakket om, men det virker ikke utenkelig at Fabinho var en av dem etter hans innhopp på slutten. Han spilte ikke lenge, men var bare på banen i ett minutt før han satte inn en grusom takling på unggutten Evan Ferguson, som han trolig burde blitt utvist for. Han slapp unna med det gule. Den irske spissen var i store smerter, og fortsatt skadeomfanget uklart.

– Bedre kroppsspråk, hva mer er det å si?, spurte Klopp da han fikk et oppfølgingsspørsmål om det.

– Når jeg snakker om kroppsspråk, så var det ikke greit, og neste gang bør det være bedre. Det er ikke noe mer å si om det. Jeg er ikke i himmelen etter denne prestasjonen vår, men igjen, så var det eneste som skjedde i dag at vi tapte mot et veldig bra lag som vi tapte 3-0 mot for to uker siden i en grusom kamp. I dag var det mye bedre. Med prestasjonen i dag for to uker siden ville det også sett annerledes ut. Dette er steg i riktig retning.


– Jeg forstår 100 prosent, og sitter ikke her og tenker «hva er det de snakker om». Jeg er ikke fornøyd med kampen. Jeg skjønner 100 prosent hvor det kommer fra, men det er bare situasjonen vi er oppe i. Det finnes ikke noen annen måte, og dere vet like godt som meg at vi må kjempe oss gjennom det. Du hører aldri en manager sitte her i en slik situasjon og si «og forresten, vi skal endre på det, og så skal dere se mot Wolves, slik er det». Slik fungerer det ikke, og derfor må vi fortsette å jobbe med det, sier han.