Klopp vil gjerne ha med Milner videre

37 år gamle James Milner er på utgående kontrakt, men får Jürgen Klopp det som han vil får veteranen en ny avtale.

Jürgen Klopp hinter om at James Milner kan ha en fremtid i Liverpool selv om veteranen har passert 37 år og er på utgående kontrakt. Tyskeren oppfordrer i alle fall Liverpool-ledelsen til å gi visekapteinen en ny avtale, og roser hans karakterstyrke og holdninger.

– Vi har planer for Milly, men Milly vil fortsette å spille, og når jeg så ham spille her om kvelden så tror jeg alle forstår det. Du kan ikke si at han er normal for alderen. Ja, han er 37 år gammel, men han ser langt fra så gammel ut. På trening er det full innsats, sa Klopp under den lukkede delen av sin pressekonferanse fredag.

Milner har startet bare fire ligakamper denne sesongen, men Klopp ble altså mektig imponert over veteranens spill i tirsdagens FA-cupseier over Wolverhampton, og ser ham som en utmerket spiller for troppen til hvilket som helst kamp.

– Han er en utrolig viktig spiller, og i kampen mot Wolverhampton kunne vi se det. Det er ikke slik at Milly forventer å spille 64 kamper i sesongen, men i en sesong hvor laget spiller 64 kamper kan Milly være ekstremt viktig. 

Trener aldersbestemte lag ved akademiet

Milner er i ferd med å ta trenerutdanning, og gjennomfører treningsøkter med de aldersbestemte lagene ved akademiet i Kirkby. 

37-åringen har ingen planer om å gi seg som spiller, og etter åtte sesonger på Anfield føles Leeds-karen som en del av inventaret på Merseyside. 

– Selv om en spiller har hatt en del klubber, så kan han avslutte karrieren hos sin klubb, og jeg betrakter Liverpool som hans klubb. Det betyr at jeg er ganske sikker på at klubben bør dra nytte av hans personlighet og tankegang, for han er veldig spesiell.

– Det finnes kanskje mer teknisk slepne spillere der ute, men det er ingen med de samme holdningene, og det gjør ham utrolig verdifull for oss. Og jeg sier ikke det fordi jeg er for lojal mot spillerne mine.