Rister på hodet av pengebruken til Chelsea:– Jeg kan ikke forklare det

Jürgen Klopp innrømmer at han er overrasket over den enorme pengebruken til Chelsea.

Chelsea har brukt over 460 millioner pund på nye spillere siden konsortiet ledet av milliardæren Todd Boehy og Clearlake Capital tok over London-klubben i sommer. Da Liverpool-manageren ble konfrontert med den enorme pengebruken til blåtrøyene under sin pressekonferanse fredag slet tyskeren med å finne de riktige ordene. 

Klopp fikk spørsmål om Chelseas ekstreme pengebruk vil gjøre det verre for Liverpool å komme inn blant topp fire i Premier Leauge.

– Kanskje. Det kan kanskje bli enda verre, eller det kan bli bedre. Jeg vet ikke eksakt hva dere vil jeg skal si, svarte Liverpool-manageren.

– Det er interessant, sa Klopp om pengebruken.

– Jeg kan ikke forklare det. Jeg aner ikke hva jeg skal si om det. Men dersom tallene stemmer, så er det ganske imponerende.

– Jeg tror på å utvikle spillere

Chelsea har brukt 190 millioner pund på nye spillere bare de siste par ukene, og det kan bli en god del mer før januarvinduet stenger i slutten av måneden.

Dette er mye, mye mer penger enn Liverpool har brukt. Anfield-klubben kjøpte Darwin Nunez fra Benfica for 64 millioner pund i sommer. En overgangssum som kan stige til 85 millioner pund om alle klausuler slår inn. I tillegg kom ungguttene Fabio Carvalho (fra Fulham for fem millioner pund) og Calvin Ramsay (fra Aberdeen for 6,5 millioner pund), og nå i januarvinduet har de røde brukt 38 millioner pund på Cody Gakpo fra PSV Eindhoven. Flere kjøp blir det sannsynligvis ikke i januar for Anfield-klubben.

– Jeg tror ikke Chelsea kan fortsette på denne måten de neste ti årene. Jeg vet ikke. Kanskje kan de det? Andre lag vil ha sine opp- og nedturer. Vi må bare forsøke å henge med. Jeg kan ikke se at investeringene vil stoppe i fremtiden, og det betyr at vi også må investere.

– Vi snakker ikke om det nå, for det er alltid litt vanskelig. Generelt sett, så tror jeg på å trene. Jeg tror på å utvikle spillere. Jeg tror på lagbygging, og gjøre slike ting 100 prosent.

– Det er så mange gode managere der ute at det er sprøtt, og de tror også på alt dette. Dersom de i tillegg begynner å bruke masse penger i tillegg til å gjøre disse tingene, da kan du heller ikke holde opp å bruke penger, ellers vil du få et problem.

Fenway Sports Group la Liverpool ut for salg mot slutten av fjoråret, men ser nå ut til å ende opp med å selge en minioritetsandel av klubben for å få inn frisk kapital. Om det vil gi Klopp de transfermidlene som både han og supporterne håper på, gjenstår å se.

– Selv om du skal bygge et nytt lag, så betyr ikke det at du trenger å skifte ut hele laget hvert år. Du må gi spillerne en sjanse til å ta neste steg. Vi har allerede ganske mange spillere. Da er det ganske mye som er mulig. Det er planen vi har for fremtiden. 

– Det bekymrer oss ikke at andre lag bruker penger. Det er bare et faktum. Vi må bare reagere på det, men ikke bare ved å bruke penger. 

To middelhavsfarere

Lørdagens møte på Anfield er mellom to middelshavsfarere på tabellen, det er nummer ni mot nummer 10. Det var det nok ikke mange som hadde sett for seg før sesongen. Begge lagene har underprestert kraftig.

Liverpool har ti poeng opp til Newcastle på fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste sesong. De røde har dog en kamp mindre spilt enn nordøst-klubben. Klopp er fortsatt optimist i forhold til at hans lag skal klare å ta igjen det tapte.

– Vi er i en god posisjon. Det høres kanskje merkelig ut, for vi har ikke spilt vår beste fotball, men generelt sett er vi i gode hender.

– Vi kommer ikke til å handle som gale. Vi vet hvilket ansvar vi har, og vi vil gjøre alt vi kan for å ta oss tilbake på sporet, men vi kan ikke bekymre oss for mye.