Mens rivalene handler midtbanespillere er Liverpool passive tilskuere på sidelinjen

Flere av Liverpools rivaler ser ut til å bruke deadlinedagen til å handle spillere i en lagdel hvor det nærmest er opplest og vedtatt at Anfield-klubben også trenger forsterkninger.

Jürgen Klopp har elleve midtbanespillere i sin førstelagstropp, inkludert 18 år gamle Stefan Bajcetic og innlånte Arthur Melo. Brasilianeren fikk bare 13 minutter med førstelagsfotball i høst før han ble langtidsskadet, og mannen som er Juventus sin eiendom er fortsatt ikke tilbake i full trening.

Arthur er den eneste av midtbanespillerne som er skadet for øyeblikket. De andre ti kjemper om en plass på laget.

Midtbanetroppen til Liverpool består av en rekke veteraner og skadeplagede spillere, i tillegg til flere unge talenter, så det er ikke uten grunn at Liverpools fremste transfermål til sommeren ser ut til å være Jude Bellingham og Matheus Nunes.

Harvey Elliott, som også kan brukes i angrepsrekka, er den midtbanespilleren som har spilt flest kamper denne sesongen, og er faktisk den eneste i troppen som har vært involvert i samtlige 31 kamper så langt.

Kanskje er det noe overraskende at formsvake Fabinho er nummer to på listen over midtbanespillere med flest kamper. Brasilianeren har vært på banen i alle kampene untatt to.

Like overraskende er det at poteten James Milner er tredjemann på listen, med ni kamper fra start og 14 innhopp fra benken. Altså totalt 23 kamper. Men flere av disse er som  høyreback.

Thiago Alcantara har startet 21 kamper, og har to innhopp fra benken. Jordan Henderson har også vært involvert i 23 kamper, men av disse har bare 15 vært fra start.

Fabio Carvalho kan i likhet med kompisen Elliott brukes både på midtbanen og i angrepet. Nykommeren fra Fulham har fått åtte kamper fra start og ti innhopp.

Stefan Bajcetic har startet de tre siste kampene, og har totalt fem kamper fra start og seks innhopp. Dermed har han like mange kamper som skadeplagede Curtis Jones. Scouseren har imidlertid bare startet to av sine elleve kamper.

Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita har begge vært invvolvert i ti kamper. Ox har startet fem, mens Keita har startet tre.

Aktive rivaler

Prestasjonene så langt i år tyder på at dette er en midtbanetropp hvor det er mer kvantitet enn kvalitet, og derfor er det smertelig for supporterne å se flere Premier League-rivaler styrke sine midtbaneledd nå mot slutten av transfervinduet.

Så langt i januar er det sju Premier League-klubber som har kjøpt midtbanespillere, men dette antallet ser ut til å øke i timene som kommer. Arsenal er i ferd med å kjøpe Jorginho fra Chelsea, Manchester United har forhørt seg om Bayern Münchens Marcel Sabitzer, mens Crystal Palace er i ferd med å gjennomføre en overgang for Stuttgarts Naouirou Ahmada, og forsøker også ut til å signere Albert Sambi Lokonga på lån. 

Chelseas Conor Gallagher har vært linket til flere klubber, men ser nå ut til å bli værende på Stamford Bridge. Sander Berge har også vært linket til flere klubber, men mye tyder nå på at nordmannen ikke forlater Sheffield United i dette vinduet. Liverpool har vært nevnt i forbindelse med disse to spillerne, uten at det har blitt noe mer konkret enn rykter.

Chelsea håper fortsatt å lande Enzo Fernandez i en mammut-overgang, hvor de betaler utkjøpsklausulen på 106 millioner pund. 

Weston McKennie og Joao Gomez har blitt hentet inn av henholdsvis Leeds og Wolves. 

Klopp vil bruke pengene på spillere han virkelig ønsker seg

Dette er åpenbart spillere som også ville ha vært tilgjengelige for Liverpool, men Jürgen Klopp har valgt å sitte på gjerdet i håp om å få sine ønskede transfermål i Bellingham og Nunes til sommeren.

– Det handler om hva du kan gjøre, men også hva du ønsker å gjøre, sa Jürgen Klopp under en av sine pressekonferanser tidligere denne måneden.

– Dersom løsningene for oss er der ute, tilgjengelige og gjennomførbare, vil vi selvsagt hente dem inn. Men jeg kan ikke se det i den situasjonen vi befinner oss, la han til.

I ettertid har han slått fast at Liverpool ikke kommer til å handle noen på deadline-dagen.