«Uten noen nye signeringer før januarvinduet stenger, virker sjansene små for at vi får se noen store forbedringer innen mai»

Etter Liverpools andre tap for Brighton på to uker, kan supporterne bli tilgitt om de mentalt logger av for resten av sesongen.

Ute av FA-cupen, ute av tittelkampen, nesten ute av kampen om topp fire, og uten noen realistisk sjanse til å løfte Champions League-trofeet, virker det ikke som det er så mye å spille for de kommende månedene.

Uten noen nye signeringer før januarvinduet stenger, virker også sjansene små for at vi får se noen store forbedringer innen mai.

Dessverre har ikke Jürgen Klopp bare muligheten til å feie en halv sesong til side nå som det ser så mørkt ut. Tyskeren er tvunget til å kontinuerlig søke etter noe positivt som kan tyde på at formen vil være tilbake innen 2023/24 starter.

Noen lyspunkter

Heldigvis, etter det hjerteskjærende tapet på overtid på sydkysten søndag, var det noen lyspunkter å spore for de røde.

La oss starte med Cody Gakpo, som ikke har markert seg noe særlig så langt i sin Liverpool-karriere, etter at han kom fra PSV Eindhoven tidligere denne måneden. I søndagens kamp leverte nederlenderen sin mest overbevisende Roberto Firmino-imitasjon så langt, noe som tyder på at forsøkene på å få ham til å bekle den rollen kan være verdt bestrebelsene.

Vi hadde selvsagt likt å se ham som en større trussel foran mål, men det er mye positivt å ta med seg fra hans defensive posisjonering og link-spill.

Det er også grunn til optimisme på midtbanen, hvor Stefan Bajcetic igjen skinte i rollen som nummer 6.

Det kan se ut som alderen har begynt å tynge Fabinho og Jordan Henderson, og da er det betryggende å vite at vi i det minste har en defensiv midtbanespiller til i klubben, som vi kan stole på når vi tar fatt på neste sesong.

Bajcetic beholder roen når han har ballen, og hans evne til å være fare er bemerkelsesverdig for en så ung spiller. Han vil bare bli enda bedre.

Dersom Klopp får bygd om maskinrommet til sommeren, noe som er påkrevd, så er det vel verdt å ha med spanjolen i en betydelig rolle på veien videre.

Må klamre seg til håpet

Det samme gjelder Harvey Elliott, som nå er blitt en konstant trussel foran mål, selv fra en posisjon på venstreflanken som ikke utnytter hans talent til fulle. Utviklingen hans vil gå i bølgedaler, men Liverpool-supporteren vil utvilsomt bli en nøkkelspiller på Anfield i fremtiden.

Dersom vi resten av sesongen får se kontinuerlig fremgang fra denne trioen, så vil kanskje smerten forårsaket av de svake resultatene vise seg å være verdt det til slutt.

Sannheten er at Klopp ikke har noe annet valg enn å klamre seg til håpet, mens han navigerer seg gjennom resten av en sesong som supporterne ønsker å glemme så fort som mulig.