Nå er også Everton til salgs

Mandag sparket han Frank Lampard. Tirsdag skal Farhad Moshiri ha lagt Everton FC ut for salg.

I november kom nyheten om at FSG er åpne for å selge hele eller deler av Liverpool FC og at Glazer-familien vil kvitte seg med Manchester United. Nå er nok en storklubb i nordvest ute for salg, melder The Guardian

De skriver at Farhad Moshiri nå har lagt Everton FC ut for salg. Det skjer bare dagen etter at han sparket manager Frank Lampard, som har ledet laget til en nedrykksplass halvveis i Premier League-sesongen. 

Moshiri har vært gjenstand for voldsomme protester fra Evertons supportere den siste tiden. Klubben har havnet på randen av FFP-trøbbel etter å ha gjort en rekke dyre signeringer som ikke har slått til, og forrige sesong var de nære å rykke ned til Championship. Det står de i minst like stor fare for å gjøre denne sesongen - og det skjer samtidig som klubben bygger ny stadion ved Mersey. 

Tre klubber til salgs

Verdien på Everton FC anslås å være i overkant 500 millioner pund - ikke i nærheten av det Liverpool og Manchester United verdsettes til. De to klubbene kan ha verdier på henholdsvis tre til fire milliarder pund og opp mot sju milliarder pund. 

The Guardian skriver at flere potensielle kjøpere skal ha meldt sin interesse når det gjelder et oppkjøp av Everton. Moshiri skal være åpen for å selge enten hele eller deler av klubben i jakten på kapital for blant annet å finansiere deres nye stadion, som koster mer enn hele klubben vil gjøre. 

For øyeblikket virker det å være Manchester United som er nærmest å få nye eiere, og at det kan skje før neste sesong. Det skriver Daily Mail tirsdag. 

Når det gjelder Liverpool er siste nytt at det for øyeblikket er mest sannsynlig at FSG ønsker nye partnere velkommen inn i klubben. Hvem det eventuelt blir er imidlertid ikke kjent. Tirsdag skrev The Athletic at Liverpool ikke er en aktuell klubb for Qatar Sports Investment.