– Planen min er å bli her

Roberto Firmino har gitt et sjeldent intervju der han snakker om fremtiden.

Roberto Firmino er på utgående kontrakt, og kan signere for en utenlandsk klubb nå og forlate de røde til sommeren. Det er ikke noe Jürgen Klopp vil skal skje. I hele sin managerkarriere, er Firmino den spilleren Klopp har brukt i flest kamper.

Han har spilt 341 ganger under Klopp - 40 kamper mer enn nestemann som er James Milner - og 60 kamper mer enn Neven Subotic som var hans mest brukte spiller i tysk fotball.

Så sent som mandag gjentok Klopp at han ønsket at Firmino skulle signere en ny kontrakt.

– Jeg har sagt det før, og ja, jeg vil beholde ham i klubben, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Vil bli

Det er ikke ofte Firmino snakker med mediene. Han snakker veldig mye via sin Instagram-konto, men da er det stort sett taler om religion, og 31-åringen er en svært religiøs mann.

– Det er utrolig å spille fotball på høyeste nivå her, med store spillere og stjerner i fotballen. Jeg er lykkelig her, og planen min er å bli her og hjelpe Liverpool FC, sier spilleren selv til den siste utgaven av LFC Magazine, ifølge thisisanfield.com

Det er kanskje litt spesielt at det er til februarutgaven av klubbens eget magasin han skal si det, men det er det samme som har blitt rapportert i tysk media. Han ønsker å bli værende i klubben, og skal være nær en ny toårskontrakt.

– Det er ingen annen liga som kommer i nærheten. Det er en drøm for alle å vinne Premier League og Champions League. Det er historie, og en stor bragd. Da det skjedde følte vi oss enormt privilegerte, og takknemlige for det Gud hadde gitt oss. Mens vi er her på jorden tenker vi at vi kan vi fortsette å skape historie, og skrive oss inn i historiebøkene her i klubben. Vi jobber hardt, og prøver alltid å vinne disse turneringene, sier han videre i intervjuet.

«Bobby» går for tiden skadet, etter at han fikk et spark bak på leggen på trening før jul. Han skulle i utgangspunktet være ute i to uker, men fikk et tilbakeslag og kjenner fortsatt skaden, så det vil ta lenger tid før vi ser ham tilbake.

Denne sesongen har han ni mål og fire målgivende på 21-kamper, der 16 av kampene har vært fra start.