Potter kan gi nysigneringen debuten mot Liverpool, og har også viktig forsvarsspiller tilbake

Liverpool vil jakte sin første ligaseier i 2023 mot et Chelsea-lag som i likhet med de røde har underprestert denne sesongen.

I tidligkampen lørdag møtes to lag som har underprestert kraftig i Premier League denne sesongen. Liverpool på niendeplass møter Chelsea på tiendeplass. Begge har sanket 28 poeng, men Liverpool har spilt en kamp mindre enn gjestene. Blåtrøyene har gjort unna nøyaktig halvparten av kampene sine denne sesongen, mens Liverpool har spilt 18 av 38 kamper.

Chelsea kommer imidlertid fra en 1-0-seier over London-nabo Crystal Palace på søndag, og manager Graham Potter kan glede seg over at nysigneringen Mykhailo Mudryk trente sammen med sine nye lagkamerater på onsdag, samtidig som han har fått den viktige forsvarsspilleren Reece James tilbake i trening etter skade.

James gikk glipp av VM med England på grunn av en kneskade han fikk i midten av oktober, og spilte bare 53 minutter i kampen mot Bournemouth i romjulen før han måtte kaste inn håndkledet på nytt. Men nå er han altså tilbake i trening.

Chelsea sikret seg Mudryk foran nesen på London-rival Arsenal. Han kommer fra Shakhtar Donetsk, hvor han gjorde ni mål på 19 ligakamper og tre mål i Champions League.

Det spekuleres nå i at Potter kommer til å gi ukraineren debuten mot Liverpool på Anfield, i jakten på Chelseas andre strake seier. 

Se høydepunktene fra Chelseas siste kamp:

Sterling og Felix er ute

Chelsea-manageren må klare seg uten tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling, som har vært ute med en hamstringskade siden han haltet av banen i ligatapet for Manchester City den 5. januar.

Lånesigneringen Joao Felix må også stå over kampen på Anfield, da han soner den andre av en karantene på tre kamper for det røde kortet han fikk i debuten mot Fulham.

Liverpool - Chelsea spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.