Seks av sytten har blitt hentet hjem

Flere av de utlånte har blitt hentet hjem i januar, og det er ikke nødvendigvis ferdig.

Det ble en aktiv sommer for sjefen for utlån i Liverpool FC i sommer. Hele 17 unge spillere ble sendt ut på lån til ulike deler av Europa, men i januar har seks av spillerne kommet hjem igjen - og flere kan det bli. 

Noen har gjort stor suksess i sine utlån, men for flere av spillerne har ikke oppholdet hos en seniorklubb vært som ventet. 

Torsdag ble Owen Beck den seneste til å bli hentet hjem, og for venstrebacken var det andre gang denne sesongen han opplevde å få et lån avbrutt. Han forsøkte seg først i portugisiske Familicao, før turen gikk til Bolton allerede før sommervinduet stengte. Nå er han tilbake på Merseyside. 

Ikke alene

Tidligere denne uken kom Rhys Williams hjem fra sitt utlån i Blackpool, og for andre sesong på rad ble det bare et halvt år på utlån for stopperen. Det ble mer spilletid for Blackpool enn det gjorde for Swansea forrige sesong, men han ble aldri fast på laget. Det blir for øvrig spekulert i om han ble hentet hjem slik at Nat Phillips kan bli solgt før januarvinduet stenger. 

Billy Koumetios opphold i Austria Wien ble alt annet enn suksess, og etter hvert ble det stort sett bare spill på andrelaget for den unge franskmannen. Midtstopperen er nå tilbake på Liverpools U21-lag. 

Det samme gjelder målvakten Jakub Ojrzynsk, som var reservekeeper for Radomiak Radom i polsk eliteserie. Også Max Woltman og Fidel O'Rourke er hentet hjem fra henholdsvis Doncaster og Caernarfon Town, mens James Balagizi ble langtidsskadet og fikk sitt opphold i Crawley Town ødelagt. 

Journalist Jack Lusby spår at de to keeperne Marcelo Pitaluga og Vitezslav Jaros kan bli de neste til å bli hentet hjem. De er utlånt til henholdsvis Macclesfield FC og Stockport County. 

Utlånte Liverpool-spillere: 

Tyler Morton - Blackburn
Conor Bradley - Bolton
Adam Lewis - Newport County
Paul Glatzel - Tranmere
Jack Bearne - Kidderminster
Marcelo Pitaluga - Macclesfield FC
Vitezslav Jaros - Stockport County
Leighton Clarkson - Aberdeen
Anderson Arroyo - Alaves
Sepp van den Berg - Schalke 04
Jarell Quansah - Bristol Rovers

Det kan bli nye utlån

Mens stopperne Williams og Koumetio kom hjem, fikk Jarell Quansah muligheten til å dra ut på lån etter en god sesong for U21-laget. Han kan få sin debut for Bristol Rovers i League One denne helgen. 

James Norris, Layton Stewart, Mateusz Musialowski og Matteo Ritaccio er ifølge Lusby andre spillere som kan bli sendt på utlån før januarvinduet stenger natt til onsdag 1. februar.

Håpet er at noen av dem kan få en like god sesong som det for eksempel Tyler Morton, Conor Bradley eller Leighton Clarkson har hatt i henholdsvis Blackburn, Bolton og Aberdeen.