Slik svarer Klopp på Robertsons dystre påstand

Skotten mener Liverpool bare har blitt dårligere etter VM, men manageren er ikke helt enig.

Liverpools form i høstsesongen var av det skuffende slaget, men det som har skjedd etter VM i Qatar har ikke vært noe særlig bedre. Ni kamper er spilt. Tre av de er vunnet, to har endt uavgjort, mens hele fire har endt i tap. 

Søndag kom det fjerde tapet, og det andre mot Brighton i den perioden. Liverpool er nå ute av både liga- og FA-cupen, og har en enorm jobb å gjøre dersom de skal klatre til fjerdeplass i Premier League i andre halvdel av sesongen. 

Skrekkformen etter nyttår førte til at Andy Robertson slang ut følgende påstand i et intervju med ITV etter tapet på Amex Stadium: 

– Vi håpet på en ny start i begynnelsen av året, men det har ikke skjedd. Vi har bare blitt dårligere. I ligaen har vi ikke spilt bra nok, og nå er vi utslått av begge cupene, sa Robertson.

– Ikke helt sant

Manager Jürgen Klopp ble ifølge Mirror konfrontert med Robertsons påstand om at Liverpool bare har blitt verre, og managerens respons var som følger. 

– Det er ikke helt sant, men det er ikke helt feil heller, sa Klopp.

– Vi ønsket selvfølgelig en ny start etter VM, det var helt tydelig. Og det stemmer at det ikke har skjedd så langt. Det betyr bare at vi må jobbe videre, for det er ikke noe annet man kan gjøre. Det var gode prestasjoner hos oss i dag, og gode øyeblikk vi må jobbe videre med, sa han.

Et knepent tap mot Brighton er riktignok isolert sett ikke mye å grave seg ned for. Det er ikke bare Liverpool Roberto De Zerbis lag har et godt tak på, etter at The Seagulls har scoret åtte mål og vunnet to av tre kamper mot de røde denne sesongen. 

The Times skriver at laget fra sørkysten har vunnet sine to siste kamper også mot Manchester United, to av sine tre siste mot Arsenal mens de er ubeseiret i sine fire siste møter med Chelsea.

Liverpools resultater etter VM: 

Manchester City - LFC 3-2 (ligacupen)
Aston Villa - LFC 1-3 (PL)
LFC - Leicester 2-1 (PL)
Brentford - LFC 3-1 (PL)
LFC - Wolves 2-2 (FA)
Brighton - LFC 3-0 (PL)
Wolves - LFC 0-1 (FA)
LFC - Chelsea 0-0 (PL)
Brighton - LFC 2-1 (FA)

Totalt: 3-2-4 12-15