– Trenger jeg virkelig fortelle dere pengehistorien en gang til!?

Jürgen Klopp ble olm i blikket da han fikk spørsmål om Liverpool kom til å kjøpe flere spillere i januarvinduet.

To ganger under fredagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om Liverpool vil kjøpe flere spillere i januar, og en tydelig frustrert manager ga en meget skarp respons da spørsmålet kom for andre gang.

Liverpool har kjøpt den nederlandske angriperen Cody Gakpo for 37 millioner pund, men det vil ikke løse midtbanproblemene som har ridd laget som en mare gjennom hele sesongen.

– Jeg har holdt 6000 pressekonferanser i Liverpool, og jeg må fortelle dere pengehistorien en gang til? Hvorfor tror dere vi har masse penger, og at vi likevel ikke kjøper spillere? Dere vet svaret selv, slo Klopp fast.

– Det er ikke slik at vi har masse penger som vi ikke vet hva vi skal bruke til, og at vi tenker at vi ikke trenger noen flere spillere. Det er ikke så enkelt. Vi kan ikke løse skadeproblemene våre på transfermarkedet.

Klopp gjorde det helt klart at han velger å fokusere på de spillerne han allerede har til disposisjon, og at han stoler på disse spillerne.

– Jeg tror ikke det kommer flere kjøp i januar. Jeg snakker kun om det fordi dere spør meg om det, men jobben min er å benytte de spillerne vi har. Det er ikke noe problem. Jeg liker det laget jeg råder over.

– Vi kan ikke løse alle problemene våre på transfermarkedet. Det er kun i drømmeland du løser alle problemer ved å kjøpe spillere. Vi kan ikke løse våre problemer på samme måte som noen andre klubber gjør, og jeg vet at det vil skape overskrifter at jeg sier det, men vi må gjøre det på vår måte. Vi må virkelig skvise ut alt.

Skadene skaper hodebry

Klopp har fått enda mer hodebry foran kampen mot Brighton, med nyheten om at Darwin Nunez sannsynligvis ikke vil bli risikert på grunn av hamstringproblemer, samtidig som det ble bekreftet at Roberto Firmino har fått et tilbakefall. Fra før har Liverpool-manageren Diogo Jota og Luis Diaz ute med langtidsskader. 

Dette betyr etter alle solemerker at Cody Gakpo får sin Premier League-debut på Amex Stadium. Mohamed Salah vil utvilsomt også ta en av plassene i angrepsrekka, men hvem den siste plassen i angrepet går til er helt åpent. Fabio Carvalho, Harvey Elliott og Alex Oxlade-Chamberlain er alle kandidater.

– Vi har et problem for øyeblikket. Fire av våre offensive spillere er skadet. Dersom vi kjøper en til, og de skadede spillerne kommer tilbake, vil vi ha sju angripere, og vi kan ikke engang inkludere alle i Champions League-troppen.

– Skader kaster en lang skygge over oss alle, for du kan ikke løse det på transfermarkedet. Noen ganger må du gjøre det, men vanligvis må vi komme oss gjennom det til de skadede spillerne er tilbake. Transfermarkedet er ikke løsningen for oss akkurat nå.

– Men dersom noen forteller meg at vi har penger til det, så vil vi gjøre det. Men i den situasjonen vi befinner oss akkurat nå tror jeg ikke det vil skje, avsluttet Klopp.