Venter bud på Manchester United i nær fremtid - stille rundt Liverpool

Liverpool og Manchester United er til salgs, og det er hos sistnevnte budene ser ut til å komme først.

I november ble det kjent at Fenway Sports Group er åpne for å selge hele eller deler av Liverpool FC, og det tok ikke lang tid før Glazer-familien kunngjorde at de nå er klare for å gi slipp på sitt eierskap i Manchester United. 

Fredagens nyheter fra England kan tyde på at det er Liverpools rivaler som ligger an til å bli solgt først, slik situasjonen i markedet er for øyeblikket. 

The Telegraph skriver at det er konkret interesse for å kjøpe opp Manchester United både i Midt-Østen, Asia og Amerika. Glazer-familien ønsker nå at de interesserte partene skal komme med uforpliktende bud i løpet av den neste måneden. De har satt en foreløpig deadline i midten av februar. 

Broughton har meldt seg ut

I mellomtiden skjer det tilsynelatende lite når det gjelder et mulig oppkjøp av Liverpool FC. I desember kom det frem at FSG er vel så åpne for å invitere nye partnere inn i eierskapet av klubben som å selge hele klubben, men så langt vet vi lite om det har vært noen fremgang på den fronten. I desember skrev for øvrig journalist David Lynch at investorer fra Saudi-Arabia og Qatar var gått sammen om et konsortium med mål om å kjøpe Liverpool FC, men at de vil møte hard kamp fra interessenter i både Tyskland og USA. 

Fredag har en rekke medier skrevet at Sir Martin Broughton har gjort det klart at han ikke er interessert i å kjøpe seg inn i Liverpool FC. 

En annen Sir, Sir Jim Ratcliffe, har for en god stund siden gjort det samme. Han er nemlig Manchester United-supporter og er mer interessert i å kjøpe dem. Men det avhenger av om Erik Ten Hag klarer å karre seg til en topp fire-plass og Champions League-kvalifisering denne sesongen.

Glazer-familien skal i likhet med FSG være åpne for kun å selge deler av klubben dersom det kommer fristende bud i markedet. 

For øvrig er det en forskjell i verdsettelsen av de to klubbene. Mens det i Liverpools tilfelle er snakk om summer på mellom 3 og 4 milliarder pund, som er mer enn det tidobbelte av det FSG ga for klubben, kan Manchester Uniteds verdi være både opp mot og mer enn 6 milliarder pund, ifølge The Telegraph.