– Vi kan ikke bruke penger som om vi spiller Monopol, men blir den riktige spilleren tilgjengelig kan vi gjøre noe

Jürgen Klopp fikk nye spørsmål om transfers før kampen mot Brentford.

Jürgen Klopp holdt ingen vanlig pressekonferanse før Brentford-kampen, men uttalte seg etter at Liverpool hadde slått Leicester City på fredag. Avisene holdt igjen hva han sa til nå før mandagens kampen.

Overgangsvinduet er nå åpent, og transfers var naturlig nok på agendaen for journalistene.

– Jeg har nå vært her i sju år og to eller tre måneder, og i hvert eneste overgangsvindu har det vært omtrent likt. Vi snakker om disse tingene som at penger ikke spiller noen rolle, som «hvem bryr seg?». Men at du bare skal kunne bruke penger – slik vil det aldri være, svarer Klopp.

Det tok ikke lang tid etter det overraskende kjøpet av Cody Gakpo til sosiale medier og ryktebørsen var full av nye navn.

– Jeg har ikke lyst å skuffe noen, men vi har kjøpt en strålende spiller som Cody Gakpo, og den neste tingen du leser er «hvem blir den neste?». Det er som at vi ikke har et lag. Helt ærlig, vi kan ikke spille som om det er Monopol. Slik har vi aldri gjort det, så jeg kan ikke helt skjønne det. Vi kan selvsagt ikke bare bruke penger. Det har vi aldri kunnet, men overraskende nok har vi alltid løst situasjonene vi har vært i.

Må stole på spillerne

I motsetning til en del andre managere, og sammenligner en med Antonio Conte i Tottenham spesielt, gjør Klopp det på en helt annen måte når han får disse spørsmålene av reporterne.

– Det er en stor del av filosofien min, at du jobber full av tro på og med spillerne du har, og ikke hele tiden stiller spørsmål ved dem med å si at vi trenger andre spillere i de og de posisjonene, sier Klopp.

– Med Cody mener jeg det er åpenbart, og ikke bare fordi vi har de manglene nå. Med kvaliteten han har, var timingen perfekt. Dersom vi hadde ventet til sommeren ville det definitivt blitt enda dyrere, ellers ville noen andre ha hentet ham. Så det er mye potensiale der, og det ga absolutt mening.

KJØPT: Liverpool kjøpte Cody Gakpo fra PSV Eindhoven.

KJØPT: Liverpool kjøpte Cody Gakpo fra PSV Eindhoven.

Vil gjøre noe dersom det er mulig

Journalistene som følger Liverpool tettest meldte i helgen at det var lite sannsynlig at de røde ville foreta seg mer på overgangsmarkedet i januar – men på manageren virker det ikke like sikkert.

– Med kampene vi skal spille de neste årene, så blir det ikke færre. Vi skal spille flere kamper, og det er alle disse faktorene. Det er klart at du trenger skikkelig kvalitet i alle posisjoner, og trolig to lag på samme nivå, slik at du kan rotere. Det er det vi prøver å forberede oss på, sier Klopp, som ønsker dobbel dekning i alle posisjoner.

– Men at noen blir overrasket når jeg sier at vi ikke skal «åpne pengesekken»… Vi har aldri gjort det slik, så det bør være åpenbart. Igjen, dersom det er noe vi kan gjøre - og slik er det alltid - at dersom den riktige spilleren og økonomien tillater det, så vil vi gjøre det. Om ikke, så gjør vi det ikke, sier han.

Brentford - Liverpool spilles i kveld kl. 18.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.