– Vi kan ikke bruke VM som unnskyldning

Alisson Becker mener at VM i fotball ikke kan brukes som unnskyldning for Liverpools svake spill mot Leicester.

Liverpool jakter en plass i Champions League neste sesong, og var i nyttårshelgen heldige som fikk med seg alle tre poengene fra hjemmekampen mot Leicester, samtidig som rivaler om topp fire-plassene i form av Newcastle, Manchester City, Tottenham og Chelsea alle avga poeng.

De rødes spill mot Leicester var imidlertid langt under pari, og det måtte to selvmål fra Leicester-stopper Wout Faes til for at poengene skulle bli igjen på Anfield.

– Vi kan ikke komme med flere unnskyldninger. Dette var kun den andre Premier League-kampen etter VM. Spillerne som hadde fri under VM har brukt denne tiden til å forberede seg, mens vi som var i VM kunne trene og hvile, og forberede oss til disse kampene, slår Liverpool-keeperen fast til LFCTV.

– Jeg kan snakke for meg selv og spillerne som deltok i VM. Der fokuserte vi på VM-kampene, men etter at vi var ferdige med mesterskapet fokuserte vi umiddelbart på det vi har foran oss med klubblaget. 

– Vi går inn i en veldig viktig periode av sesongen nå, og må ha fullt fokus. Vi må prestere bedre enn dette. Noen ganger handler det om innstilling. Det er ikke så lett å forandre på det, men vi kan klare det.

Åtte poeng opp til andreplass

Liverpool er nå åtte poeng bak Manchester City på andreplass, seks poeng bak Newcastle på tredjeplass med en kamp mindre spilt, og fire poeng bak Manchester United på fjerdeplass. Opp til Tottenham på femteplass er det to poeng, men Spurs har en kamp mer spilt.

– Det eneste vi kunne ta med oss fra fredagens kamp var seieren og arbeidsinnsatsen ute på banen. Det er store rom for forbedringer. Når vi ser på prestasjonen vår, så skjønner vi at vi må prestere langt bedre dersom vi skal nå våre mål.

– Vi har høye forventninger til oss selv, og supporterne har høye forventninger til oss. Vi er en stor klubb. Liverpool er en enorm klubb, som alltid vil forsøke å kjempe om titler og henge med i toppen. Vi må prestere bedre. Vi vet det.

Allerede i morgen skal Liverpool spille neste ligakamp, mot Brentford i vest-London. Derfor har ikke spillerne tid til å dvele for mye ved Leicester-kampen. Nå sikter de seg inn på sin femte strake seier i Premier League, for første gang siden april i fjor.

– Noen ganger gir det deg en god følelse når du vinner på en dårlig dag. Vi må se på det positive også. Vi må fokusere på at vi tok seieren og de tre poengene. Vi har ikke så mye tid til å klage over egen prestasjon. Vi må bare stå på videre, forberede oss enda bedre på neste kamp, og prestere bedre, avslutter Alisson.

Brentford - Liverpool spilles på Gtech Community Stadium mandag 2. januar klokken 18.30, og blir sendt direkte på V sport PL og Viaplay.