Topper Fair Play-tabellen, og ser ut til å unngå suspensjoner

Bare tre Liverpool-spillere har en teoretisk mulighet for å pådra seg suspensjon for gule kort ved halvspilt Premier League.

Spillere som får fem gule kort i løpet av sitt lags første 19 Premier League-kamper må stå over en ligakamp, heter det i regelverket til Premier League.

Slike suspensjoner ser det ut som Liverpool-spillerne slipper. De røde har nemlig pådratt seg svært få gule kort denne sesongen. Faktisk er det bare snakk om tolv gule kort til sammen, fordelt på åtte spillere, på lagets første 16 kamper.

Og ingen spillere har fått flere enn to gule kort.

Klært færrest gule kort i Premier League

Tolv gule kort er klart færrest av alle Premier League-klubbene. Manchester City følger nærmest med 17, og deretter Leicester med 20. Manchester United er verst i klassen med hele 43 gule kort, fulgt av Aston Villa (40), Nottingham Forest (39) og Everton (38).

Totalt er det fire Liverpool-spillere som har fått to gule kort i Premier League, og like mange som har fått ett gult kort.

Med 16 kamper spilt betyr dette at kun de fire spillerne som har fått to gule kort fortsatt har en teoretisk mulighet til å pådro seg suspensjon etter halvspilt serie.

Men siden en av disse er Luis Diaz, som er langtidsskadet, så er det i praksis kun tre av disse som kan bli suspendert for fem gule kort etter 19 kamper. Og da må disse tre pådro seg gult kort i hver eneste av de tre ligakampene i januar, mot Brentford, Brighton og Chelsea.

En av de tre er Joe Gomez, og det er kanskje ikke sannsynlig at han blir involvert i alle tre kampene, og da gjenstår Trent Alexander-Arnold og Fabinho som de to som står mest i faresonen. Men unngår disse to, og også Gomez, gult kort mot Brentford på Gtech Community Stadium i morgen kveld, er faren over for alle tre.

Spillere som pådrar seg 10 gule kort i Premier League til og med sitt lags 32. kamp vil få to kampers suspensjon. Dette skulle Liverpool-spillerne også ligge godt an til å unngå dersom de fortsetter trenden fra de første 16 kampene i sesongen, da det nå gjenstår like mange kamper å spille, altså 16,  før man er kommet dit.

Gule kort i Premier League

Trent Alexander-Arnold 2

Luis Diaz 2

Joe Gomez 2

Fabinho 2

Thiago 1

Diogo Jota 1

Kostas Tsimikas 1

Virgil van Dijk 1

Ett rødt kort

Liverpool har pådratt seg bare ett rødt kort denne sesongen. Det var det Darwin Nunez som fikk etter at han skallet Crystal Palace-stopperen Joachim Andersen i 1-1-kampen på Anfield i andre serierunde i august.

Wolverhampton har pådratt seg flest røde kort, med tre. Chelsea, Crystal Palace og Leeds har alle to røde kort, mens Arsenal, Aston Villa, Fulham, Manchester City, Newcastle og Tottenham har i likhet med Liverpool ett rødt kort.

Dette betyr at det er hele ni klubber som ikke har pådratt seg røde kort så langt denne sesongen.

Topper Fair Play-tabellen

Tolv gule og ett rødt kort betyr også at Liverpool topper den såkalte Fair Play-tabellen i Premier League, med 17 poeng. Her gjelder det å plukke færrest poeng, og et rødt kort gir 5 poeng, mens gule kort gir ett poeng.

Leicester og West Ham, som ikke har fått noen røde kort, følger nærmest, med henholdsvis 20 og 22 poeng. 22 poeng har også Manchester City, med sine 17 gule og ett røde kort.