– Vi så frem til at vi skulle få en ny start, men vi har bare blitt dårligere

Andy Robertson var brutalt ærlig etter en ny Liverpool-nedtur.

Liverpools start på sesongen var alt annet enn bra, men så kom det et VM-sluttspill der de røde bare skulle ha sju spillere med, og det var et håp om at en kunne komme tilbake etter VM-pausen og få en skikkelig «restart».

De røde røk ut av ligacupen mot Manchester City i den første kampen, fire dager etter VM-finalen i Qatar, og vant så to kamper i Premier League i romjulen. Det så bedre ut, i alle fall resultatmessig, men så startet 2023, og det har kommet nye nedturer.

– Vi håpet på en ny start i begynnelsen av året, men det har ikke skjedd, sier Andy Robertson ifølge The Times

– Vi har bare blitt dårligere. I ligaen har vi ikke spilt bra nok, og nå er vi utslått av begge cupene, sier han videre.

Så langt i 2023 har Liverpool én seier. Den kom i omkampen mot Wolverhampton i fjerde runde av FA-cupen på Molineux, da Harvey Elliotts scoring ble kampens eneste. I Premier League har det blitt ett av ni mulige poeng, og nå er laget utslått av FA-cupen der de var regjerende mestere.

– Ikke i nærheten av godt nok

Robertson ledet laget ut som kaptein på søndag. Det gjorde han for aller første gang, og ble med det den 22. spilleren som har ledet de røde ut som kaptein under Jürgen Klopp. Han har vært landslagskaptein for Skottland siden 2018, og vært del av «ledergruppen» i LFC siden høsten 2021, og nå fikk han bære kapteinsbindet, selv om Trent Alexander-Arnold også startet kampen.

Venstrebacken legger ingenting i mellom når han snakker om hvordan laget presterer.

– Du kan ikke sette fingeren på én ting, for det er mer enn det. Du kan se at vi ikke har like mye selvtillit foran mål, og at vi er for åpne i forsvar. Denne sesongen har det ikke vært i nærheten av godt nok, sier skotten videre.

– Vi må få selvtilliten tilbake, og det er lettere sagt enn gjort. Og det er slik vi få resultatene. Det er fryktelig skuffende. Supporterne forventer mye, og at vi taper med siste spark på ballen er frustrerende. Vi var bedre enn for to uker siden, men det skulle ikke mye til. Vi skapte sjanser og var mer kompakte, men når alt kommer til alt er vi slått ut av cupen.

Liverpool har nå fem dager på treningsfeltet før det er bortekamp mot Wolverhampton, denne gang i Premier League.