– Vi vant ikke nok dueller

Jürgen Klopp var fornøyd med debutanten sin, men ikke med hvordan laget var i duellspillet.

Det endte 2-2 mellom Liverpool og Wolverhampton i den tredje runden i FA cupen. Det betyr at de røde skal ut i en omkamp mot ulvene i januar.

I et intervju etter kampslutt var Jürgen Klopp spesielt opphengt i en ting. Duellspillet til laget hans var ikke godt nok.

– Vi vant ikke nok av dem. Det var ved flere anledninger hvor vi trodde vi vant duellen, og så ble vi helt åpen. Hvordan er det mulig, spør tyskeren seg.

De røde så spesielt åpen ut i Wolverhamptons kontringsspill, og midtbanen til Klopp slet med å holde følge med raske og smidige gultrøyer.

– Når vi har 1, 2, 3 spillere i en duell, som beveger seg mot ballen, må vi vinne den. Det gjorde at de holdt seg inne i kampen hele veien, konkluderte Liverpool-treneren med.

Det stod 1-1 til pause etter at Darwin Nunez utlignet Wolverhamptons utligningsmål helt på tampen av den første omgangen. De røde tok så ledelsen like etter halvtid, men ulvene slo tilbake ti minutter senere.

Klopp hadde snakket med spillerne om duellspillet etter kampen.

SVAK: Fabinho var en av flere Liverpool-spillere som slet i kveldens kamp mot Wolverhampton.

SVAK: Fabinho var en av flere Liverpool-spillere som slet i kveldens kamp mot Wolverhampton.

– Det var ikke en åpen kamp, og det skjedde ikke så mye heller, men vi fortsatte å ikke vinne dueller. Det har jeg nevnt til guttene i garderoben allerede.

Tyskeren vet hvor viktig duellspillet er i fotballen, men det er sjeldent det blir snakket spesielt mye om.

– Uansett hvordan du spiller, om det er med lav linje eller høy linje, mannsmarkering eller ikke, så må man vinne dem. Det finnes ingen alternativer til akkurat det, sa han.

Fornøyd med debutanten

En gledelig nyhet å ta med seg fra dagens kamp fra Cody Gakpos debut. Nederlenderen så frisk ut, og var spesielt involvert i Liverpools andre mål. Venstrekanten høster skryt fra sin egen sjef.

– Alle kunne se hvor god spiller han er, og det vil bli enda bedre når han blir vant med vår spillestil og bli blir vant med ham.

Klopp mener nederlenderen har mye mer å vise, og at det neste steget i utviklingen er å få mer spilletid.

– Jeg likte hvordan han vokste inn i kampen. Han var sterkt involvert i det andre målet, og han er flink til å holde på ballen, sa Klopp.

Nå har Gakpo, Klopp og troppen en uke spillefri før Brighton venter i en ny Premier League-kamp neste helg. Tyskeren vet at laget hans har noe å jobbe med før blåtrøyene står på motsatt banehalvdel.

– De spiller god fotball. Forsvarer man seg ikke godt mot dem kan man holde seg hjemme, avsluttet Liverpool-treneren.