– Vi var bedre, men det er fortsatt ikke godt nok

Andy Robertson og Jurgen Klopp vektla begge de positive tingene fra kampen mot Brighton, selv om det ikke var godt nok til slutt.

Det så lenge ut til å bli omkamp på Anfield da oppgjøret mellom Brighton og Liverpool gikk mot slutten og det fortsatt sto likt på måltavla.

To minutter på overtid sørget imidlertid Kaoru Mitoma for at sørkystlaget tok seg videre med en kunstscoring. 

Det var en nedbrutt Andy Robertson som ble intervjuet etter kampen på Viaplay, selv om laget leverte en positiv prestasjon i forhold til tidligere uker. 

Bedre, men fortsatt ikke godt nok

– Det føles ikke bra. Det var en ordentlig cupkamp, intens, taklinger og med sjanser til begge lag. Det er tungt å tape kampen så sent, spesielt i situasjonen vi befinner oss i. Vi sliter med å vinne kamper nå, og dette er slik som kan skje i cupen, men det gjør det ikke enklere, innledet skotten i intervjuet etter kampen. 

– Vi var innehaverne av trofeet og elsket dagene på Wembley forrige sesong og ønsket å gjøre det igjen. Når vi fikk ledelsen ønsket vi å forsvare den og i verste fall få en omkamp, men det klarte vi ikke. 

Skotten vektlegger at laget har positive øyeblikk i kamper, men sier de sliter med å gjøre det om til gode helhetlige kamper. 

– Det er flere ting vi sliter med. Det første målet var et uheldig mål. Vi sliter med å sette sammen de gode tingene i kamper til gode kamper. 

LEDER: Robertson var kaptein mot Brighton, og forsøkte å piske liv i lagkameratene.

LEDER: Robertson var kaptein mot Brighton, og forsøkte å piske liv i lagkameratene.

Robertson mener laget har mistet auraen de hadde i sine beste perioder, og at motstanderne merker usikkerheten deres. 

– Vi klarer ikke å få til gode prestasjoner i øyeblikket, og det merker nok motstanderne også. Brighton fryktet oss ikke i dag, og deres forrige kamp mot oss hjalp nok også på selvtilliten. Vi var bedre i dag, men det er fortsatt ikke godt nok. 

Nå understreker han at det er en kamp av gangen som gjelder, og at laget må fortsette å spille på det enkle.

– Selv når vi hadde fantastiske perioder sa vi at vi måtte ta en kamp om dagen, og det gjelder enda mer nå. Vi må se på situasjonen her og nå og ta kamp for kamp. 

– Nå må vi ha alt fokus på Wolves, som kjemper for livet i bunnen av tabellen. Vi må begynne å få resultater snart - det har ikke vært i nærhetene av godt nok hele sesongen, avsluttet 28-åringen.  

Kunne vært verre

Manager Jurgen Klopp var enig med dagens kaptein i hans analyse av kampen. 

– Det var en åpen kamp, og vi var mye bedre enn forrige kamp her. De scoret fra to dødballer, som vi ikke burde la skje. Vi hadde våre muligheter, men den geniale japanske gutten avgjorde. Det er vanskelig å godta, men det må vi gjøre. 

Tyskeren mener det var Liverpool som skapte sine egne problemer i kampen, i motsetning til forrige oppgjør hvor De Zerbis menn spilte seg gjennom laget. 

– I den første omgangen gjorde vi mye bra, og de skapte ikke så mye fra spillet sitt. Problemet var dødballene og at vi ga bort ballen for lett. 

Selv med bedring etter forrige kamp og et revansjesugent lag måtte rødtrøyene se seg slått ut av FA-cupen. 

– Vi hadde muligheter vi også, men klarte ikke å bruke dem. Vi har hatt verre kamper enn dette, men vi ønsket å vise en reaksjon og det var ikke godt nok i dag, avsluttet Klopp i intervjuet på Viaplay.