Kampkommentar Brighton-Liverpool:At en jevn kamp og nederlag mot Brighton ikke føles så ille, sier sitt om situasjonen laget er i

Klopp har fått Liverpool tilbake til røttene, men det holdt akkurat ikke på Amex Stadium. Nå har troende blitt til tvilere igjen.

Det forrige oppgjøret mot Brighton føltes som et veiskille i æraen under Jurgen Klopp, selv om det enda ikke er åpenbart hvor veien videre går. 

Under tyskerens ledelse har vi supportere vært vant til at laget slår tilbake etter nederlaget. Det var derfor ekstra overraskende og urovekkende at laget fulgte opp et fortjent 1-3-tap mot Brentford med å bli knust 0-3 av Brighton i den påfølgende ligarunden. 

Det er et tegn på at laget nå - selv med alt å bevise og alt presset på seg - ikke er gode nok til å slå et lag med betraktelig svakere forutsetninger. Slik har det sjelden vært under Klopps ledelse. 

Tidligere hadde det vært overraskende om tyskeren valgte sitt aller beste mannskap til en FA-cup-kamp, men de fleste forstår nok hvorfor han velger å gjøre det nå. 

Dette er et lag med spillere som sårt trenger oppturer og positive opplevelser, et lag som virker tomt for energi til tider, og et lag som ikke lenger vinner når de vil. Selv skuffende opptredener mot Wolves (tross seier) og Chelsea har føltes som små seire. 

Dagens kamp mot Brighton var sånn sett en ny mulighet til å vise at laget er på riktig vei etter bunnpunktet mot samme motstander for to uker siden. 

To redninger på strek

Liverpool startet klart best i kampen og kunne ha ledet allerede før det var spilt fem minutter da Salahs skudd ble reddet på streken etter et godt angrep. De neste fem minuttene fortsatte de røde å dominere og lot ikke Brighton bruke sitt gode kombinasjonsspill fremover i banen. 

Fansen våknet også selv tidlig på en søndag, og hyllet manager Klopp med hans sang. 

Så var plutselig Solly March alene på høyresiden, som igjen fant Evan Ferguson mutters alene fem meter fra mål. Bare en godt plassert Trent Alexander-Arnold hindret at vertene fikk ledermålet.

RIKTIG PLASSERT: Trent reddet Fergusons forsøk på streken.

RIKTIG PLASSERT: Trent reddet Fergusons forsøk på streken.

Det har vært en gjenganger de siste ukene. Klopps menn kan starte godt og ta føringen i kampen, men så skal det bare et angrep til for å få de røde ut av stilen.

Betrodd mann sto frem

Sørkystlaget tok over banespillet etter dette, men noe overraskende var det de røde som tok ledelsen etter en halvtime mot spillets gang. 

Mens resten av laget har slitt denne sesongen har Harvey Elliott vært et lyspunkt med fire mål, og 19-åringen har faktisk figurert i alle kampene denne sesongen. 

Da han ble spilt gjennom av Mohamed Salah etter halvtimen gjorde dagens høyreving ingen feil, og satte ballen helt nede ved stolperota med sin høyre fot. 

Brighton hadde sannsynligvis fortjent mer fra mulighetene sine i den første omgangen, men fikk valuta på det som så ut som et skudd i blinde mot slutten av omgangen. 

Tariq Lamptey fyrte avgårde et klassisk «avslutte angrepet»-skudd etter en dødball, som Lewis Dunk styrte i mål bak en utspilt Alisson med en god berøring. 

Liverpool var uheldige som ikke ledet til pause, i en første omgang som var en opptur målt opp mot prestasjonen for to uker siden mot samme motstand. 

LYKKERUS: Dunk så ikke ut til å tro sin egen flaks etter utligningen.

LYKKERUS: Dunk så ikke ut til å tro sin egen flaks etter utligningen.

«Back to basics»

Klopp ser ut til å ha gått helt tilbake til røttene, og har fått laget til å spille enkelt og i lengderetningen. 

Han og Linders leker ikke lenger med tanken om Elliott i en indreløperrolle, men lar ham heller få offensivt spillerom med en solid treer bak seg på midten. Cody Gakpo fungerte godt som oppspillspunkt i en falsk nier-rolle, og satte flere ganger opp lagkamerater i gode posisjoner. 

Joe Gomez og Ibrahima Konate ser også ut til å ha fått beskjed om å heller klarere ballen til innkast enn å ta noen som helst risiko. Det så ikke alltid fint ut defensivt, men makkerne dannet en god mur foran Alissons mål. 

Dette ligner mer på Klopps 4-3-3-lag slik vi kjenner det, med en solid midtbane som danner fundamentet for de offensive spillerne og som gir et mer sammensatt lag. 

Det er naturligvis fortsatt mye å pirke på - som en aktiv og ofte irritert Klopp var nøye i å påpeke fra sidelinjen, men dette var et steg i riktig retning. 

NY ROLLE: Elliott fikk offensivt spillerom mot Brighton, og viste seg verdig tilliten.

NY ROLLE: Elliott fikk offensivt spillerom mot Brighton, og viste seg verdig tilliten.

Jevn kamp mot Brighton føltes nesten positivt

Det så lenge ut til å bli en omkamp på Anfield etter en relativt positiv forestilling på Amex Stadium, men Brightons japanske fenomen Kaoru Mitoma ville det annerledes på overtid. 

25-åringen mottok ballen på bakre stolpe, skuddfintet bort Joe Gomez mens ballen fortsatt var i lufta, og banket den utagbart i nettaket bak Alisson. 

Om vi skal være helt ærlige var det ikke ufortjent at kampen vippet i Brightons favør, selv om Liverpools prestasjon føltes som et nytt steg i riktig retning for de rødkledde. Det sier sitt at en jevn kamp mot Brighton ses som positivt. 

Nå kan alt fokuset rettes mot Premier League for Liverpools del, selv om det virker mer sannsynlig at Brighton skal snike seg inn blant topp fire enn de røde. At de røde skal ta seg videre mot Real Madrid i Champions League virker per dags dato nær utenkelig. 

Det fremstår ikke som hverken spillere eller supportere tror at de rødkledde skal vinne jevne kamper lenger, og det er vanskelig å unngå å tenke tilbake på hvordan det var blant fans og spillere da Klopp tok over laget i 2015.  

Nå er spørsmålet: Kan Klopp klare å gjøre tvilere til troende, igjen?