Vil hente forsvarsspiller tilbake fra lån

Billy Koumetio vil returnere fra lånet i Østerrike.

Billy Koumetio ble for alvor kjent da han som 17-åring imponerte stort i pre-season 2020. Det var sommeren da Liverpool valgte å ikke kjøpe en ekstra midtstopper, og ble straffet knallhardt av skader på Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip utover høsten og vinter.

Da snakket Jürgen Klopp ofte om «Billy the Kid», og derfor forventet flere kanskje å se mer av den fysisk sterke midtstopperen, og han fikk førstelagsdebuten sin borte mot FC Midtjylland i Champions League i desember det året. Men etterhvert valgte en heller å bruke nødløsninger fra midtbanen, og duoen Rhys Williams, Nathaniel Phillips og innlånte Ozan Kabak.

Koumetio står for to førstelagskamper for de røde. Den andre kom i ligacupens femte runde mot Leicester City i desember 2021.

Ikke et vellykket utlån

Denne sesongen er den franske 20-åringen på sitt første utlån i karrieren. Det har vært i østerrikske Austria Wien, et lag som er nummer sju i den østerrikske ligaen

Spilleren har kun spilt 11 førstelagskamper for klubben, der sju av dem har kommet fra start, skriver thisisanfield.com, som først meldte om at de røde ville hente spilleren hjem igjen. 

Han har ikke vært involvert med førstelaget siden starten av november, og spiller nå reservelagsfotball i Østerrike.

Da Michael Wimmer i dag ble presentert som ny manager, uttalte sportsdirektør Manuel Ortlechner seg om Koumetios fremtid.

– Vi er i nær kontakt, og skal ha en telefonsamtale med Liverpool senere, for de ønsker å hente Koumetio tilbake. Vi mener fortsatt at han er en utrolig spennende spiller, som kan få en veldig spennende karriere, men Liverpool ønsker å få ham tilbake nå, og har rett til å gjøre det, sier Ortlechner til Sky Sport Austria.

– Vi må få klarhet i alt senere, men det er 99 prosent sikkert at Billy Koumetio ikke vil spille mer for Austria Wien.

Når Koumetio hentes tilbake, virker det sannsynlig at de røde vil prøve å finne en ny klubb for ham for at han skal få førstelagserfaring.