Blant målvaktene som gjør flest redninger

Alisson Becker har hatt en travel sesong så langt.

Alisson Becker var Liverpools beste spiller forrige sesong da han reddet de røde fra å havne lenger ned på tabellen enn femteplassen det til slutt ble. 

Denne sesongen har han fortsatt i samme spor. På åtte kamper har Alisson gjort 31 redninger ifølge Premier Leagues statistikker. Kun fire keepere står med flere, og tre av dem kjemper helt i bunnen av tabellen. 

Brasilianeren gjør med det i snitt nesten fire redninger per kamp. Fortsetter det i dette tempoet vil han stå med nærmere 150 redninger når sesongen er omme, noe som vil være soleklar rekord dersom det skjer. Forrige sesong gjorde han 105 redninger, og det var klart mest så langt i Liverpool-karrieren. 

Til sammenlikning ble det bare 76 redninger i den solide 2021/22-sesongen, da målvakten slapp inn 24 mål på 36 kamper. Forrige sesong ble det 43 baklengs på 37 kamper, og til nå i 2023/24 har det blitt ni baklengsmål på åtte kamper. 

Har forhindret tre baklengsmål

Understat har en oversikt som viser hvor mange mål hvert lag hadde vært forventet å slippe inn denne sesongen, og ifølge den har de røde en xG imot på i overkant av tolv mål. Alisson har med det forhindret tre baklengsmål med sine redninger denne sesongen, og det er kun Kaminski, Areola, Vicario og Sá som har en høyere verdi her. 

Så langt har brasilianeren kun blitt belønnet med én «clean sheet». Den kom i hjemmekampen mot Aston Villa. 

En formildende omstendighet for forsvaret, og et faktum som bør gi håp om litt flere nuller og litt mindre hektiske dager på jobb for Alisson, er de røde kortene. Liverpool har nemlig løftet seg defensivt sammenliknet med forrige sesong, og kampene mot Newcastle og Tottenham, der de røde var ti mann, har bidratt til at forventede baklengsmål er noe høyere enn det trolig ville vært uten de røde kortene. 

Uansett viser Alisson gang på gang at han er god å ha, og at lønnsøkningen han fikk i sommer er vel fortjent. Nå har han reist til Sør-Amerika for å delta på landslagssamling med Brasil, der han kjemper om plassen med Manchester Citys Ederson. 

Brasil møter Venezuela og Darwin Nunez sitt Uruguay denne samlingen. Den siste kampen spilles natt til onsdag norsk tid, og det blir dermed kort tid til omstilling før Merseyside-derbyet for Alisson og de andre. 

Landslagssjefen klarer ikke legge Gravenberch sin avgjørelse bak seg

Landslagssjefen klarer ikke legge Gravenberch sin avgjørelse bak seg

Ronald Koeman er fremdeles skuffet over Liverpool-spilleren.

Kampprogrammet som gir troen på tittelkamp

Kampprogrammet som gir troen på tittelkamp

Liverpool har møtt mange vanskelige motstandere i åpningsrundene av Premier League.