David Coote får VAR-ansvaret i Merseyside-derbyet – det har ikke alltid endt like bra

Premier League har offentliggjort hvem som skal dømme helgens kamp.

Tirsdag ettermiddag kunngjorde Premier League hvilke dommere som har fått ansvaret for kampene i helgens serierunde.

I Merseyside-derbyet på Anfield er Craig Pawson satt opp som hoveddommer. Sist gang han dømte de røde endte det med en solid 3-0 seier mot Leicester.

44-åringen fra Sheffield får med seg Marc Perry og Wade Smith som assistendommere. Thomas Bramall er fjerdedommer.

Det mest omdiskuterte valget er nok at David Coote er satt opp som VAR-dommer, med Stuart Burt som assistent. Han har nemlig ikke en særlig god statistikk i Merseyside-derbyer.

IRRITERT: Jürgen Klopp har ikke et veldig godt forhold til David Coote. Her fra en kamp mot Burnley i 2020.

IRRITERT: Jürgen Klopp har ikke et veldig godt forhold til David Coote. Her fra en kamp mot Burnley i 2020.

Skandalekampen på Goodison Park

David Coote ble enn del av Premier Leagues dommerteam i 2018, og bare to år senere var han involvert i et Merseyside-derby de fleste husker godt den dag i dag.

Den første kontroversielle situasjonen, og kanskje den mest minneverdige av dem, kom da Jordan Pickford kvestet Virgil van Dijk inne i feltet. Nederlenderen pådro seg en langvarig skade og har ikke vært på sitt beste siden hendelsen.

I den var det Coote som hadde ansvaret for VAR, men han valgte å ikke sende dommeren bort til skjermen for å se på situasjonen. Det ble senere bekreftet at VAR-dommeren hadde fokuset på en mulig offside i forkant og glemte å sjekke taklingen.

Da stod det 1-0 til Liverpool, en ledelse Everton utlignet få minutter senere. I den andre omgangen scoret begget lagene hvert sitt mål før Richarlison ble utvist for en stygg takling på Thiago mot slutten. Men dramaet stoppet ikke der.

På overtid scoret nemlig Jordan Henderson for Liverpool, og bortesupporterne kunne juble for en etterlengtet trepoenger, eller? Målet ble senere annulert etter denne VAR-sjekken:

– Vi har ikke noe vi skulle ha sagt. Vi sitter her nå, og dere diskuterer det med meg. Vi må spørre andre folk om dette. Hva kan jeg si, sa en tydelig frustrert Klopp etter derbyet.

En måned senere ble Coote igjen satt opp som VAR-dommer, da i en kamp mot Leicester. Etter en rekke klager ble han til slutt fjernet av PGMOL.

– Ingen av oss tenkte så mye på taklingen som vi burde gjort. Vi skulle ha gitt offside og samtidig utvist Pickford. Jeg var overrasket over hvor lite spillerne ropte etter rødt kort på banen. Vi gjorde en feil, sa hoveddommer Michael Oliver et par måneder senere.

Tidligere i år var Coote også VAR-dommer i kampen mellom Liverpool og Tottenham, da Oliver Skipp burde ha blitt utvist i den første omgangen på Anfield. De røde vant til slutt 4-3 etter en overtidscoring signert Diogo Jota.

Liverpool - Everton har avspark kl. 13.30 på lørdag. Kampen sendes direkte på V Sport PL.

Dynasty Equity forklarer hvorfor de kjøpte seg inn i Liverpool FC

Dynasty Equity forklarer hvorfor de kjøpte seg inn i Liverpool FC

Det amerikanske sportsinvesteringsselskapet hadde gode forbindelser med FSG og John Henry.

– Jeg har store drømmer og ambisjoner, og det er fortsatt mye mer jeg ønsker å oppnå

– Jeg har store drømmer og ambisjoner, og det er fortsatt mye mer jeg ønsker å oppnå

Trent Alexander-Arnold har endret mentalitet etter skuffelsene forrige sesong.