De røde kortene renner inn denne sesongen

Vi må tilbake til 2014/15 for å finne liknende - og det er bare spilt ni kamper!

Liverpool er som regel å regne med når fair play-tabellen skal regnes ut. Under Jürgen Klopps ledelse har de røde som regel vært blant lagene som får færrest gule kort, og de røde kortene var det også langt mellom. 

Før den inneværende sesongen hadde laget bare fått seks røde kort til sammen i Premier League etter at tyskeren tok over. Denne sesongen har allerede fire Liverpool-spillere blitt utvist, og lørdag fikk vi også oppleve at en motstander fikk rødt kort denne sesongen. 

Ashley Young fikk sitt andre gule kort for fellingen av Luis Diaz og førte til at det nå har vært fem røde kort i Liverpools kamper denne sesongen. Det er mer enn vi har sett i noen av de foregående sesongene under Klopp, og vi har bare spilt ni kamper. Følges dette tempoet vil det bli over 20 røde kort til sammen i Liverpools kamper denne sesongen. 

Vi må tilbake til den svake 2014/15-sesongen under ledelse av Brendan Rodgers for å finne forrige gang det var flere enn fem røde kort i Liverpools kamper i løpet av en sesong. Da var det totalt syv - tre til Liverpool og fire til motstanderne. 

Røde kort siden 2014/15

2014/15 - 7 røde kort
Liverpool: 3
Motstandere: 4

2015/16 - 3 røde kort
Liverpool: 0
Motstandere: 3

2016/17 - 1 rødt kort
Liverpool: 0
Motstandere: 1

2017/18 - 1 rødt kort
Liverpool: 1
Motstandere: 0

2018/19 - 3 røde kort
Liverpool: 2
Motstandere 1

2019/20 - 1 rødt kort
Liverpool: 1
Motstandere: 0

2020/21 - 2 røde kort
Liverpool: 0
Motstandere: 2

2021/22 - 4 røde kort
Liverpool: 1
Motstandere: 3

2022/23 - 2 røde kort
Liverpool: 1
Motstandere: 1

2023/24 - 5 røde kort
Liverpool: 4
Motstandere: 1

Kilde: fbref/The Athletic

Snart forbi fjoråret

Trenden med flere røde kort denne sesongen gjelder ikke bare for Liverpool. Premier League kunne forrige sesong skilte med at det kun var 30 røde kort som ble delt ut gjennom hele sesongen. Det ser ut til å bli knust denne sesongen. 

Vi er allerede oppe i 23 utvisninger så langt, etter bare ni serierunder, og kan vente oss opp mot hundre røde kort om dommerne er like ivrige med kortene i resten av sesongen. 

Liverpool har flest utvisninger så langt med sine fire, men en formildende omstendighet er at to av utvisningene, Alexis Mac Allister og Diogo Jota, har blitt vurdert til å være feilaktig av et uavhengig panel. Samtidig kunne det ha vært enda flere - mange mente Ibrahima Konaté slapp billig unna i helgens Merseyside-derby. 

Dommersjef Howard Webb varslet tidlig i sesongen at en økning kort var å forvente ettersom dommerne skulle slå hardere ned på blant annet klaging på avgjørelser og drøying av tid. Han ga uttrykk for at han regnet med at det ville bli færre kort utover i sesongen. 

Ingen av Liverpools utvisninger har imidlertid kommet på den måten. Mac Allister og Curtis Jones sine taklinger ble vurdert som farlig spill, mens Virgil van Dijk fratok Alexander Isak en åpenbar målsjanse. Jota ble på sin side utvist med to gule kort for forseelser. 

Vil ikke ta telefonen dersom Klopp ringer i januar

Flere kan bli hentet hjem: Vil ikke ta telefonen dersom Klopp ringer i januar

Dundee FC-manager Tony Docherty vil beholde Owen Beck ut sesongen, men flere av de utlånte kan bli hentet hjem i januar.

Innrømmer at Konaté var heldig som slapp unna

Innrømmer at Konaté var heldig som slapp unna

Virgil van Dijk antyder at Liverpool har gjort seg fortjent til litt flaks med tanke på dommeravgjørelser denne sesongen.