Den nye kapteinen har gjort et enkelt grep for å fyre opp laget og publikum før kamp

Virgil van Dijk har tatt med seg rutinen fra Celtic-dagene etter at han ble Liverpools nye kaptein.

Denne sesongen har vi sett at Liverpool-spillerne har samlet seg i en ring for å gjennomføre en siste pep-talk før kampene begynner. Det er en rutine mange lag gjør, men som de røde ikke har hatt for vane å praktisere. 

Lagets nye kaptein denne sesongen, Virgil van Dijk, forteller at han innførte ritualet i et forsøk på å inspirere både spillerne og publikum. 

– Det var noe vi gjorde da jeg spilte i Celtic, og jeg hadde veldig sansen for det. Jeg følte at det satte en tone for kampen og at det også var et signal til publikum om at vi var klare for kamp. 

– Det kan også hjelpe på atmosfæren i og med at det er så tett på kampstart. Jeg blir bare glad hvis supporterne bidrar med litt lyd mens vi står i ring, selv om det blir litt vanskeligere for meg å bli hørt, sier 32-åringen ifølge Liverpool Echo.

Om grepet har gitt resultater så langt kan diskuteres, ettersom Liverpool har sluppet inn det første målet i fem av ni kamper, men mentaliteten i laget virker i alle fall å være på plass, og det virker også å være et godt samhold i spillertroppen.

Virgil van Dijk er klubbens nye kaptein på fast basis.

Virgil van Dijk er klubbens nye kaptein på fast basis.

Ny ledergruppe

Før sesongen forsvant både kapteinen og visekapteinen i form av Jordan Henderson og James Milner, og de ble erstattet av van Dijk og Trent Alexander-Arnold. Det betyr også at klubbens ledergruppe ble noe fornyet. Der finner vi også Alisson Becker, Andy Robertson og Mohamed Salah. 

Van Dijk er en litt annen type enn Henderson som kaptein. Der forgjengeren var mer aktiv som kaptein i form av å bruke stemmen både på og utenfor banen, er den nye kapteinen av den mer rolige typen. 

– Klubben har hatt noen utrolige kapteiner opp gjennom årene, ledere som får frem det beste av seg selv og lagkameratene gang på gang. Å komme inn på den listen er ikke noe jeg hadde turt å forvente da jeg begynte å spille, sier han. 

– Men det viktigste for meg er at jeg er del av et lag med ledere som alle tar ansvar på hver sin måte, uavhengig av hvem som bærer kapteinsbindet. 

Det skal bli spennende å se hvem som blir kaptein når Toulouse gjester Anfield torsdag. Robertson er skadet mens resten av ledergruppen kan bli hvilt. Mot Leicester i ligacupen var det Curtis Jones som fikk æren av å bære kapteinsbindet, før han ga det videre til Caoimhin Kelleher da han ble byttet ut. 

Kan få sin første kamp fra start på torsdag

Kan få sin første kamp fra start på torsdag

Luke Chambers ble værende på Anfield i sommer i tilfelle det skulle oppstå skader, og nå kan han få sin belønning.

De røde kortene renner inn denne sesongen

De røde kortene renner inn denne sesongen

Vi må tilbake til 2014/15 for å finne liknende - og det er bare spilt ni kamper!