Kan få sin første kamp fra start på torsdag

Luke Chambers ble værende på Anfield i sommer i tilfelle det skulle oppstå skader, og nå kan han få sin belønning.

Andy Robertsons skade gjør at Kostas Tsimikas nå rykker opp som førstevalg på Liverpools venstreback, men bak grekeren er det ikke mange rutinerte alternativer. Jürgen Klopp nevnte Joe Gomez som en mulighet før kampen mot Everton, men tyskeren har også en unggutt som har venstreback som sin naturlige posisjon. 

Torsdag kan bli dagen der 19 år gamle Luke Chambers får sin første kamp fra start for de røde. Toulouse gjester Anfield i den tredje kampen i årets Europa League-gruppespill, og med ny kamp mot Nottingham Forest under tre døgn senere, kan Klopp finne på å rotere på laget igjen. 

Chambers var skadet i landslagspausen, men i helgen var han tilbake og spilte fra start da Liverpools U21-lag møtte Benfica i Premier League International Cup. 19-åringen spilte første omgang før han ble byttet ut, og David Lynch skriver for This Is Anfield at det kan være et hint om at venstrebacken er tiltenkt en rolle for førstelaget mot Toulouse. 

Også midtstopper Jarell Quansah spilte 45 minutter i søndagens reservelagskamp, og Lynch tror han kommer til å være i torsdagens startoppstilling. 

Ble værende i sommer

Chambers fikk sin Liverpool-debut som innbytter mot Leicester i ligacupen tidligere i sesongen. Da ble han byttet inn for Tsimikas like før kampen gikk inn i overtiden, og fikk smake på sine første minutter for de røde. 

Mange trodde at spilleren som har vært i klubben siden han var seks år kom til å dra på et nytt utlån i sommer, etter at han dro stor nytte av vårsesongen han tilbrakte hos Kilmarnock i skotske Premiership. Det ble hans første møte med seniorfotball, og venstrebacken gjorde sakene sine bra. 

I stedet var det en kombinasjon av egen skadesituasjon og Klopps behov for backup på venstrebacken som gjorde at Chambers ble værende, skriver Lynch. 

Chambers ble blant annet linket til Xabi Alonsos Leverkusen, som nå topper Bundesliga, men det ble aldri noe av overgangen. Og med Robertson ute på ubestemt tid kan han nå bli belønnet for tålmodigheten. Med Europa League- og ligacupfotball om hverandre de neste midtukene, vil behovet for rotasjon melde seg - og Chambers virker å være nestemann i køen bak Tsimikas. 

18 år gamle Calum Scanlon kan også være aktuell for sin Liverpool-debut de neste ukene. Han satt på benken mot Everton i helgen og er i likhet med Chambers venstreback.

De røde kortene renner inn denne sesongen

De røde kortene renner inn denne sesongen

Vi må tilbake til 2014/15 for å finne liknende - og det er bare spilt ni kamper!

Vil ikke ta telefonen dersom Klopp ringer i januar

Flere kan bli hentet hjem: Vil ikke ta telefonen dersom Klopp ringer i januar

Dundee FC-manager Tony Docherty vil beholde Owen Beck ut sesongen, men flere av de utlånte kan bli hentet hjem i januar.