– Har aldri scoret et enklere mål

Ryan Gravenberch var storfornøyd etter å ha scoret sitt første mål for Liverpool i 2-0 seieren mot Union Saint-Gilloise på Anfield torsdag kveld.

Den unge midtbanespilleren sendte Liverpool i ledelsen rett før pause i de rødes andre kamp i gruppespillet i Europa League. Scoringen kom etter at Union-målvakt Anthony Moris måtte gi en retur på et hardt skudd fra Liverpool-kaptein Trent Alexander-Arnold, som Gravenberch enkelt kunne bredside i mål fra kloss hold.

2-0-scoringen kom inne i overtiden etter at Diogo Jota snappet opp ballen ved gjestenes boks og rykket fra Union-forsvarerne før han plasserte ballen kontrollert i nettet.

Jürgen Klopps menn har dermed sikret seg en perfekt start på gruppespillet med to av to seiere. Neste kamp i gruppespillet er hjemme mot franske Toulouse som foreløpig ligger som nummer to i gruppen.

FULL POTT: Jürgen Klopp og Liverpool har fått en perfekt start på Europa League gruppespillet.

Røverkjøp?

Ryan Gravenberch, som ble signert for €40m fra Bayern München i slutten av sommervinduet, har fått en veldig god start på sin Liverpool-karriere. Den unge nederlenderen har sikret seg målpoeng i alle tre kampene han har fått starte så langt, og mot Union var han blant de beste spillerne på banen.

21-åringen fikk velfortjent stående applaus fra Anfield publikumet da han ble byttet ut i det 79. minutt, og etter kampen snakket Gravenberch med TNT Sports om hvordan det føltes å få sin første nettkjenning for sin nye klubb.

– Ja, det er flott, det føles superbra. Jeg har aldri scoret et enklere mål! Det spiller ingen rolle – et mål er et mål.

– Det betydde mye for meg (å fa stående applaus fra Anfield). Jeg var veldig glad for at de gir meg en så god følelse, og jeg vil gi dem noe tilbake.

LETTESTE I KARRIEREN: Ryan Gravenberch fikk en enkel jobb med å sende Liverpool i ledelsen rett før pause.

Gravenberch er også klar på at den økte tilliten han har fått av Klopp etter et år med lite spilletid i Tyskland har vært viktig for selvtilliten.

– Det er viktig å få minutter på banen. Når du gir en spiller minutter gir det selvtillit.

Den tidligere Bayern spilleren har også funnet seg godt til rette i laget og er fornøyd med sine nye rekkekamerater på midtbanen.

– Vi har en veldig fin spillergruppe med gode og unge spillere, og jeg er veldig glad for å være her.

– Klubben gjorde en god jobb i sommer da de kjøpte så gode spillere. Stemningen i laget er god, og vi har det gøy når vi spiller sammen.

Med Jones utestengt i tre kamper i Premier League har det plutselig blitt en ledig plass på midtbanen til Klopp, Gravenberch vil utvilsomt være lysten på å gripe den muligheten og gjøre plassen til sin. Første mulighet blir borte mot Brighton på søndag, når de røde jakter tre nye poeng for å henge med i toppen av tabellen.