Gakpo forklarer hva som er helt spesielt i Liverpools tropp

Nederlenderen snakker om spillergruppen, byen og hvordan han har funnet seg til rette i en fersk web-serie fra Liverpool FC.

Onsdag kveld publiserte Liverpool FC en fersk og lang episode med Cody Gakpo, der nederlenderen blir hentet hjemme, reiser på trening og senere blir med ned til sentrum av Liverpool for en kopp kaffe.

I den 17-minutter lange videoen, kalt «A day with Cody Gakpo», får vi se eksklusive bilder fra treningshverdagen. I den forbindelse tok nederlenderens sjef, Jürgen Klopp, en tur bort til kameraene for å slå av en kjapp prat med Rubi Deschamps, som er sammen med 24-åringen den dagen.

– Han er utrolig snill, utrolig smart. Jeg tror Cody er den eldste 24-åringen jeg noensinne har møtt. Da jeg møtte ham, var han kaptein i sin gamle klubb PSV Eindhoven. Wow. Jeg forstod hvorfor etter å ha snakket med ham i ti minutter, sa Klopp på AXA-senteret.

Du kan se hele videoen på LFC TV:

En spesielt samhold

I bilen på vei hjem fra trening får Gakpo spørsmål om hvem som er den viktigste spilleren for hans egen del i Liverpools tropp. Det korte svaret pleier ofte å være landsmannen Virgil van Dijk.

– Jeg føler det er en klisje å si at alle har hjulpet meg med å finne meg til rette. Denne spillergruppen er veldig fin, for alle er veldig snille med hverandre, hjelpsomme og støttende. Jeg prøver bare å være meg selv, og jeg tror alle andre gjør det samme. Det er viktig i en gruppe.

– Virg (van Dijk) er selvfølgelig spesiell. Vi snakker det samme språket og han er som en storebror for meg.

I sommer hentet klubben fire nye spillere i Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Wataru Endo og Ryan Gravenberch. Prosessen med å få dem inn i troppen varte ikke lenge, ifølge Gakpo.

– Det skjedde veldig raskt, og alle hjelper dem med å være seg selv. Curtis, for eksempel, kaller meg Gakkerz (scouse), men jeg har ikke den dialekten enda. Den kommer nok etterhvert, ler han.

JULEGAVE: Cody Gakpo kom til Liverpool i romjulen i fjorårets sesong.

JULEGAVE: Cody Gakpo kom til Liverpool i romjulen i fjorårets sesong.

Etter drøye ti måneder på Merseyside, begynner også nederlenderen å finne seg godt til rette i Liverpool by. Han beskriver innbyggerne som svært hyggelige og ydmyke mennesker.

– Hele byen har et veldig sterkt felleskap, og alle som er fra Liverpool er en enhet. Det gjenspeiles også i klubben, som føles som en stor familie.

Gakpo setter stor pris på supporterne, som møter opp på kamp uansett vær, tidspunkt eller hvor bra klubben presterer på banen.

– Jeg vet ikke om det finnes bedre supportere noe sted. De er der både hjemme og borte, og du kan alltid føle den positive støtten. Du ønsker å kjempe for dem også, sier han.

I sommer reiste 24-åringen tilbake til hjemlandet Nederland for å finne roen etter en lang og tøff sesong i PSV og Liverpool. Det var spesielt for ham.

– På et tidspunkt begynte jeg å savne byen igjen, for jeg trives veldig godt her. Jeg har ennå ikke vunnet et trofé her, men jeg vet at det vil føles helt spesielt når det skjer.

Henderson føler ting kom feil ut

Henderson føler ting kom feil ut

Jordan Henderson ga sitt første intervju foran TV-kameraene etter overgangen til Saudi-Arabia.

Slik argumenterte Liverpool for at Jones sitt kort burde strykes

Slik argumenterte Liverpool for at Jones sitt kort burde strykes

Liverpool FC mente VAR aldri burde blandet seg inn.