– Jeg kunne ikke vært mindre interessert i hva som har skjedd tidligere

Klopp har god statistikk i Merseyside-derbyet, men tar ingenting på forskudd før kampen som lever sitt eget liv.

Siden Jürgen Klopp tok over Liverpool i 2015 har avstanden mellom de rødkledde og den blå naboen Everton blitt større og større, og det gjenspeiler seg også i tyskerens resultater mot rivalene. 

Klopps menn har kun tapt en kamp mot Everton siden han overtok Liverpool, da Carlo Ancelottis menn ble for sterke i midten av en stopperkrise og foran tomme tribuner på Anfield tidlig i 2021. 

Tyskeren fikk spørsmål om den gode statistikken på pressekonferansen før kampen, men var tydelig på at det ikke var noe å vektlegge. 

Tenker ikke på historien

– Jeg har aldri tenkt på det (den gode statistikken). Det er ukomfortabelt når du forteller meg om statistikken, for jeg kunne ikke vært mindre interessert i hva som har skjedd tidligere.

– Hva betyr det? Du vant en kamp forrige uke, for fem uker siden, et år siden eller fem år siden, det er virkelig ikke viktig. Vi må ikke tenke på disse tingene og statistikk. Vi må være skikkelig klare for kampen, understreket tyskeren.

– Vi kan ikke betale for alle flyene alene, men denne gangen løste det seg

Vi fulgte Klopps pressekonferanse før derbyet– Vi kan ikke betale for alle flyene alene, men denne gangen løste det seg

Jürgen Klopp kom med siste nytt før derbyet.

Minimal kampbelastning for Everton, kraftig for Liverpool

Landskampkjør: Minimal kampbelastning for Everton, kraftig for Liverpool

For de blå gikk landskampene rolig for seg, men det kan man ikke si for de røde.

Innsikt 20.okt 22:02

Merseyside-derbyet er ikke en kamp Klopp ser frem til når han får terminlisten. 

– Vi skjønner hvor viktig kampen er, og hvilket press som følger med. Jeg kan ikke huske én gang da jeg tenkte at det var derby og nøt den tanken. For oss er det mye intensitet før en ball er sparket, og vi må kanalisere det riktig med alt det ekstra av motivasjon som kommer utenfra: Du må spille slik som du ønsker å spille, for det er det som gir deg en sjanse til å vinne en fotballkamp. 

56-åringen trekker frem Dominic Calvert-Lewin, Abdoulaye Doucouré og Jordan Pickford som Everton-spillere som holder svært høy kvalitet. 

KONKURRENTER: Klopp og Dyche da lagene møttes i februar.

KONKURRENTER: Klopp og Dyche da lagene møttes i februar.

Lever sitt eget liv

Klopp sier at Merseyside-derbyene lever sitt eget liv, og at det ikke er mulig å forberede seg basert på tidligere oppgjør. 

– Alle er ulike, alle er vanskelig. Det gir ikke mye mening å sammenligne dette derbyet med andre derbyer. Det er andre lagoppstillinger, andre managere, så la oss se på faktaene.

Han synes de blå rivalene har hatt en stigende formkurve, og at den direkte måten å spille på er utfordrende å møte. 

– Fakta er at Everton er i god form. De hadde en vanskelig avslutning på forrige sesong, men beholdt plassen. Det tok tre-fire uker før de fikk resultater, men før det hadde de prestasjoner. De har ikke alltid like mye ball, men vet hvordan de finner målet og hvilken retning de skal spille.

– Burnley var til tider et supervanskelig lag å møte. Det er andre spillere men likheter. Vanskelig å forsvare seg mot, og vi må være klar for å kjempe for andreballer. Vi må være klare for løp i bakrom og å møte et kompakt forsvar, så det vil bli tøft.

Nå handler det om å gi alt for å sikre tre poeng i den første kampen etter landslagspausen. 

– Derbyer blir alltid tøffe, og Premier League-kamper er alltid tøffe, så vi må sørge for at vi er tålmodige nok med fotballen. Vi må sørge for at legger ned en skikkelig innsats, kjemper og går for det.

Liverpool-Everton har avspark klokken 13.30 norsk tid, og sendes på V Sport PL. 

Ville hatt fem poeng fler og toppet tabellen uten VAR

Ville hatt fem poeng fler og toppet tabellen uten VAR

ESPN har publisert sin VAR-frie tabell.

– Kostas kan ikke spille alle kampene fremover, så vi trenger andre alternativer

– Kostas kan ikke spille alle kampene fremover, så vi trenger andre alternativer

Jürgen Klopp trakk frem flere valgmuligheter for venstrebackplassen.