Kan få sin debut i søndagens Merseyside-derby

Sophie Román Haug er skadefri og kan få sin Liverpool-debut på Anfield søndag.

Liverpool FC Women-manager Matt Beard bekreftet på fredagens pressekonferanse at Sophie Román Haug er tilgjengelig til søndagens møte med Everton på Anfield. Den norske landslagsspissen har til gode å debutere for de røde etter at hun pådro seg et brudd i nesen på landslagssamling like før sesongstart. 

Haug gikk glipp av serieåpningen da Liverpool slo Arsenal foran 54.000 tilskuere på Emirates, noe som var ny rekord i Women's Super League. Hun stod også over hjemmeseieren mot Aston Villa på Prenton Park forrige helg, samt cupkampen borte mot Leicester i midtuken, der de røde tapte 2-1. 

Søndag kan hun få den perfekte debut for Liverpool, når det er ventet godt med tilskuere på Anfield. 

– Hun kommer til å spille med maske. Hun har trent for fullt hele uken, og vi gleder oss til å ha henne med i troppen, sa Beard. 

Den 24 år gamle spissen sa følgende til liverpool.no om skaden i forrige uke:

– Det tar nok noen uker til jeg er helt frisk fra skaden. Det er ikke så gøy å måtte spille med maske, men så lenge jeg kan spille er det det viktigste. For dette var ikke helt den starten og inngangen jeg hadde sett for meg i en ny klubb, sa hun.

Revansje?

Beard får Haug tilbake fra skade, men må fremdeles klare seg uten Niamh Fahey, Leanne Kiernan og Shanice van de Sanden til søndagens kamp. Likevel har han en solid tropp å velge fra. 

Forrige sesong endte kampen mot Everton på Anfield med tap for Liverpool. Nå er det håp om at Liverpool har tatt steg, og at de tar sin tredje strake seier mot byrivalen, som står uten poeng etter to kamper.

Nye tre poeng og kun bak Leicester på antall scorede mål

Nye tre poeng og kun bak Leicester på antall scorede mål

Sterk seier på Prenton Park for LFC Women.

Til helgen skal LFC Women spille på Anfield

Til helgen skal LFC Women spille på Anfield

Matt Beard og hans lag har startet sesongen på fantastisk vis.