– Kunne ikke hatt mer respekt for det han gjør

Jürgen Klopp er en stor fan av fotballen Roberto De Zerbi har fått Brighton til å spille.

Søndagens kamp mellom Brighton og Liverpool på Amex Stadium endte 2-2, et resultat Jürgen Klopp beskrev som rettferdig etter kampen. Det ble et spennende oppgjør mellom to lag som ønsket å presse høyt, spille seg ut bakfra og sette sammen gode kombinasjoner i angrep. 

At Brighton skulle se slik ut hadde vært vanskelig å spå for noen år siden, da de i noen sesonger på rad kjempet i bunnen av tabellen og hadde en noe «enklere» spillestil. Men fra å ha utviklet seg under ledelse av Graham Potter, har de nå tatt ytterligere steg under Roberto De Zerbi - og det til tross for å ha mistet stjernespillere som Alexis Mac Allister og Moises Caicedo i sommer. 

– Jeg kunne ikke hatt mer respekt for det han gjør. Jeg er en stor tilhenger av det, sa Klopp på sin pressekonferanse etter kampen. 

– Jeg elsker fotball, og man skal ikke undervurdere jobben han har gjort når du ser hvilken innflytelse han har hatt på laget, sa Klopp. 

Snudde kampen

At det var personlige feil i de bakre rekker som skulle prege kampen var heller ikke overraskende, da begge lag satte inn et skarpt og høyt press. 

– Vi ønsket å presse høyt og det var den riktige tingen å gjøre, men når de først klarer å spille seg ut bakfra blir banen veldig stor, og vi måtte jage hjemover. 

Kampen så ut til å gå slik Brighton ønsket det før det var Liverpools tur å utnytte et par feilpasninger hos vertene, og plutselig var kampen snudd. 

– Jeg ble ikke overrasket over at vi klarte det. Du kunne høre på stadion at vi ofte holdt på å vinne ballen. Det er risikoen de tar. Vi satset på å vinne ballen tidlig, og da kan du enten få en stor mulighet eller så kan du bli utspilt om de kommer seg forbi presset. Vi ga oss ikke, og viste en flott innstilling da vi snudde kampen. Jeg tror vi hadde tatt en fortjent seier dersom vi hadde satt inn det tredje målet, men slik ble det ikke.

Snakket på sidelinjen

Det ble nok en kamp der dommeravgjørelser kom i fokus. De Zerbi var rasende da det ikke ble blåst straffespark for en hands på Virgil van Dijk, mens mange har antydet at Pascal Gross burde vært utvist da han dro ned Dominik Szoboszlai og Anthony Taylor pekte på straffemerket. 

De Zerbi var som alltid i fyr og flamme på sidelinjen, og på et tidspunkt kunne vi se Klopp komme bort og roe ned italieneren. 

– Jeg så at han ble rasende, og jeg forsøkte å bruke min alder og rutine til å roe ham ned. Jeg ante ikke hva de snakket om, men jeg kunne kjenne meg igjen i situasjonen og så at han var i ferd med å gå litt for langt. Jeg forsøkte derfor å roe ham ned. Om det var nødvendig vet jeg ikke, sa Klopp. 

Brighton-manageren sa følgende om situasjonen: 

– Jeg elsker Klopp! Han kan gjøre hva han vil, for jeg har stor respekt for ham og ser på ham som en av de beste trenerne i verden. Jeg liker måten han oppfører seg for, og når han sier noe er jeg enig i 99 prosent av tiden. Det var et klart straffespark, og det fortalte jeg dommeren. Det var straffe, men det skulle ikke vært frispark da vi scoret det andre målet. Jeg er ærlig, og fortalte Jürgen hva jeg tenker.

– Det var dessverre et rettferdig resultat

– Det var dessverre et rettferdig resultat

Jürgen Klopp ønsket ikke å klage på dommerne etter 2-2 mot Brighton.

– En risikabel pasning fra meg, og dårlig kommunikasjon på det andre målet

– En risikabel pasning fra meg, og dårlig kommunikasjon på det andre målet

Slik oppsummerer Virgil van Dijk 2-2 mot Brighton.