Må beholde samholdet og den kollektive ånden i laget

Virgil van Dijk ønsker å se et Liverpool-lag som beholder den kollektive ånden og samholdet som de har vist så langt denne sesongen, når de møter Union Saint-Gilloise i kveld på Anfield.

De røde er tilbake i Europa League i kveld, og skal være vertskap for det belgiske laget i sin andre kamp i gruppe E, etter en seier mot LASK i første kamp.

Det blir den første muligheten for Jürgen Klopps menn til å slå tilbake etter det kontroversielle tapet mot Tottenham.

I det offisielle kampdagsprogrammet skriver kaptein van Dijk: «Det er ikke så ofte du taper en kamp, og den sterkeste følelsen du føler sammen med den åpenbare skuffelsen er stolthet, men det var akkurat slik jeg følte det etter tapet mot Spurs i helgen.»

«Jeg var stolt over å være kaptein for denne klubben, stolt over å lede dette laget og stolt av supporterne som støttet oss hele veien når så mye gikk mot oss. Den kollektive ånden vi viste kan bare hjelpe oss fremover».

STOLT: Liverpool-kaptein Van Dijk er stolt over innsatsen og samholdet laget har vist så langt denne sesongen.

STOLT: Liverpool-kaptein Van Dijk er stolt over innsatsen og samholdet laget har vist så langt denne sesongen.

«Ja, poengene er borte for godt, men det er ingenting som hindrer oss i å bruke det positive, og det største for meg var definitivt måten vi alle holdt sammen på. Igjen, resultatet gikk imot oss, men på så mange måter var dette Liverpool FC på sitt beste».

«Det var ikke første gang vi har vist disse egenskapene denne sesongen heller. Vi har vist dem i kamper der vi har ligget under og så kommet tilbake og vunnet. Vi har vist dem i andre kamper når vi har vært en spiller mindre, men vi har fortsatt å kjempe som om vi fortsatt hadde alle elleve på banen. Så det er opp til oss å fortsette å reise oss når vi blir slått ned, forhåpentligvis reiser vi oss til kampen i kveld».

Blir en tøff kamp

Liverpools nr. 4 er klar på at det ikke blir noen enkel kamp når de belgiske serielederne kommer på besøk.

«Som alle motstandere vil Union Saint-Gilloise komme til Anfield for å gjøre ting så vanskelig som mulig for oss. De har sin egen jobb å gjøre og sine egne mål å nå». 

«I tillegg vet vi at de har et lag med mye kvalitet, så vi har forberedt oss til denne kampen i visshet om at vi vil bli gitt en skikkelig test. Belgisk Pro League forteller oss alt vi trenger å vite uansett. Union SG er på toppen av tabellen foran klubber som Gent, Anderlecht og Club Brugge, så det taler for seg selv».

«De er helt klart en ambisiøs klubb som vil skape sine egne historier, og det gjør dem til en trussel ikke bare for oss, men for alle klubber de møter i Europa League». 

«At vi har startet gruppespillet med et godt resultat borte mot LASK er utvilsomt positivt, men det vil ikke ha noe å si for denne kampen. Det er en annen utfordring mot en annen motstander, og vi må være forberedt på det hvis vi skal bygge videre på den gode starten vi gjorde i Østerrike».

GOD START: Liverpool vant 3-1 i åpningskampen borte mot LASK, etter scoringer av Nunez, Diaz og Salah.

GOD START: Liverpool vant 3-1 i åpningskampen borte mot LASK, etter scoringer av Nunez, Diaz og Salah.

Forberedt på bytter

Virgil van Dijk avslutter kommentaren sin med hvor viktig det er å rullere på laget i det hektiske kampprogrammet.

«Jeg er sikker på at manageren vil ha noen store beslutninger å ta når det gjelder hvem som starter, for vi er inne i en travel periode og vi har hatt noen tøffe utfordringer allerede, men det samme prinsippet gjelder som alltid: de som blir valgt ut må gjøre jobben». 

«Jeg har snakket noen ganger denne sesongen om hvor viktig dette er og hvor imponert jeg har vært over troppen vår som helhet, så nøkkelen nå for oss er å bare fortsette med den samme tilnærmingen».

«Hvis vi får til det, vil vi se hvor det tar oss. Som vi oppdaget på lørdag, får du ikke alltid det du fortjener i fotball, men erfaring forteller oss også at hvis du vil gi deg selv den beste sjansen til å lykkes, må vi fortsette å gjøre de riktige tingene. Det må være vårt eget mål, ikke bare i kveld, men i hver kamp vi spiller».

Liverpool - Union Saint-Gilloise spilles torsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Union-treneren ble nesten signert av Klopp

Union-treneren ble nesten signert av Klopp

Union Saint-Gilloise-sjef Alexander Blessin har forklart hvordan han nesten ble signert av Jürgen Klopp – og har advart Liverpool om at spillerne hans ikke har noe å tape når de entrer gressmatta på Anfield senere i kveld.

Ballen var en av grunnene til at offsideteknologien ikke ble innført denne sesongen

Ballen var en av grunnene til at offsideteknologien ikke ble innført denne sesongen

Etter helgens VAR-skandale har det igjen blitt stilt spørsmål ved VAR-teknologien, og hvorfor ikke nyere systemer, som vi så i bruk under fjorårets VM, har blitt innført i Premier League også.