«Polens Messi» er endelig tilbake i storform

Mateusz Musialowski har startet sesongen godt for Liverpools U21-lag.

Våren 2021 omtalte liverpool.no Mateusz Musialowski som et av de mest spennende talentene på Liverpools akademi. Den driblesterke offensive spilleren herjet på U18-nivå, og ble omtalt som «Polens Messi» blant annet takket være sine tyngdeoverføringer og imponerende ballkontroll. 

De siste årene har vi imidlertid ikke hørt så mye om polakken som fyller 20 år førstkommende mandag. Et par stille sesonger på U21-laget har det blitt, men 2023/24-sesongen har han åpnet i kalasform. På seks kamper har det blitt seks målpoeng - fire scoringer og to målgivende pasninger. 

Tirsdag var angrepsspilleren igjen på pletten da U21-laget møtte Blackpool til en tøff bortekamp i EFL Trophy. Polakken leverte mål og målgivende i kampen der de røde bet godt fra seg, men som til slutt endte i 5-2-tap. Det kan virke som han har funnet seg til rette i en ny og sentral rolle. 

– Han har vært strålende, og denne sesongen har han virkelig klart å være mer stabil i prestasjonene, sier U21-manager Barry Lewtas til Liverpool Echo.

Sterk angrepsduo

Musialowski har de siste kampene fått spille som midtspiss, og vært involvert i det meste U21-laget foretar seg. 

– Han tar mer ansvar ute på banen og involverer seg i alle faser av spillet. Han er også sterk og forpliktet defensivt. Ingen kan betvile hans evner til å drible og ta seg forbi spillere, men nå er han god på det meste, sier Lewtas. 

Mannen som scoret på Musialowskis målgivende pasning i tirsdagens oppgjør var Paul Glatzel. 22-åringen har vært skadeplaget de siste årene, men ser endelig ut til å ha funnet spillegleden igjen. Nå står han med mål i tre kamper på rad.

– Han er i utgangspunktet en midtspiss, men er veldig god også ute på kantene fordi han er målfarlig, sier Lewtas. 

Glatzel er inne i sitt siste år av kontrakten med Liverpool, og spiller som en av fem overårige spillere man har lov til å ha med i U21-troppen. Den unge angrepsspilleren ble registrert i Premier League-troppen, men må nok belage seg på U21-fotball for å finne kampformen denne høsten. 

– Det å ha en seniorspiller rundt laget er viktig. Han har erfaring fra Football League som kommer godt med for resten av laget, sier Lewtas. 

Liverpools U21-lag har fått en god start på sesongen i Premier League 2 med 13 poeng fra seks kamper, og de har også muligheten til å ta seg videre til sluttspillet i EFL Trophy for første gang dersom de slår Barrow i den siste kampen i gruppespillet i november.

Hevder Alonso har «Liverpool-klausul» i den nye kontrakten

Hevder Alonso har «Liverpool-klausul» i den nye kontrakten

Er Xabi Alonso den heteste kandidaten til å ta over tronen etter Jürgen Klopp?

– Jeg vil bli svært overrasket om det ender med et utlån

– Jeg vil bli svært overrasket om det ender med et utlån

Stefan Bajcetic har blitt linket til Sevilla de siste dagene.