– Vi må tilpasse oss en ny æra, en ny kaptein og nye spillere

Diogo Jota forklarer hva som har endret seg i Liverpool-troppen etter sommerens overgangsvindu.

Sommerens overgangsvindu endte i en betydelig omveltning i Liverpools tropp. Erfarne spillere som Jordan Henderson, Fabinho og Roberto Firmino forlot klubben, og Jürgen Klopp erstattet dem med flere nyervervelser.

Virgil Van Dijk og Trent Alexander-Arnold ble også utnevnt til ny kaptein og visekaptein, så alt i alt har det vært mye endringer på Merseyside de siste månedene.

Et nytt Liverpool-lag har gjort det bra så langt, selv om de to siste ligakampene har endt med skuffelse.

– Vi har gjort flere endringer, spesielt på midtbanen. Det er et nøkkelområde for oss i måten vi spiller på. Vi har også fått inn flere spillere i angrepsrekken (Gakpo/Nunez/Diaz), og jeg tror folkene her og klubben trengte en slik utvikling, sier Jota ifølge Liverpool Echo.

I portugiserens tidligere klubber har det ofte vært trenerne som har blitt sendt på dør, og ikke spillere. I Liverpool er saken en helt annen.

– Vi vet at Jürgen er den rette mann og har det som kreves for å lede oss videre. For første gang siden han kom, har vi startet sesongen med et helt nytt lag. Det er en utfordring for ham og oss. Hendo og flere nøkkelspillere har reist, og vi må tilpasse oss en ny æra, en ny kaptein og nye spillere, fortsetter han.

NESTE GENERASJON: Dominik Szoboszlai er en av flere nye fjes for Jota denne sesongen.

NESTE GENERASJON: Dominik Szoboszlai er en av flere nye fjes for Jota denne sesongen.

En «ny» taktikk

På midtbanen har Wataru Endo, Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister og Ryan Gravenberch kommet inn dørene på Anfield. Med Thiago og Bajcetic ute med skade, samt flere som forlot klubben i sommer, har midtbanen nesten blitt fullstending fornyet.

Jota er veldig imponert over sine nye lagkamerater.

– Forskjellige spillere tar med seg forskjellige egenskaper. Dom (Szoboszlai) er mer en boks-til-boks spiller og kan skyte fra nesten overalt. Og vi vet alle kvaliteten Mac Allister har med ballen i beina. Endo spilte umiddelbart etter én eller to treningsøkter og er en erfaren spiller, så han vet hva som skal gjøres på banen.

Med flere nye fjes blir det også store endringer innad i en tropp. Portugiseren mener at laget må forbedre seg på en spesifikk ting.

FERSK: Ryan Gravenberch har knapt kommet i gang med Liverpool-karrieren, men 21-åringen har imponert så langt.

FERSK: Ryan Gravenberch har knapt kommet i gang med Liverpool-karrieren, men 21-åringen har imponert så langt.

– Vi må finne ut hvordan de (nye) kan være mer effektive i laget, og det er en utfordring vi må takle som en enhet.

I begynnelsen av pre-season var Fabinho og Jordan Henderson fortsatt Liverpool-spillere, men da duoen forsvant, begynte Jota å se tidlige tegn på Klopps taktiske endringer.

– Jeg tror vi har utviklet oss i retning av å kontrollere ballbesittelsen mer og styre kamper ved å bruke flere pasninger for å bygge opp angrepene våre, avslutter portugiseren.

Jota skal spille landskamper i løpet av den neste uken. Portugal møter Slovakia og Bosnia i EM-kvalifiseringen.

Dette sier Howard Webb om Diaz-offsiden

Dette sier Howard Webb om Diaz-offsiden

Michael Owen og dommersjefen vurderte situasjonen i en fersk episode av «Mic’d Up».

Visekapteinen tok et viktig grep etter forrige sesong – og det har gitt resultater

Visekapteinen tok et viktig grep etter forrige sesong – og det har gitt resultater

Trent Alexander-Arnold er klar for å motbevise kritikerne etter en svak fjorårssesong.