Firmino avslører problematisk forhold mellom Salah og Mané

Roberto Firmino har avslørt at ikke alt var fryd og gammen mellom Sadio Mané og Mohamed Salah under trioens tid i Liverpool.

Roberto Firmino, som forlot Liverpool i sommer etter åtte år på Anfield, sa at han fylte rollen som «brannmann» mellom Sadio Mané og Mohamed Salah, da de tre utgjorde et av Europas mest fryktede angrepstrioer.

Det mest offentlige eksempelet på problemene dem imellom kom da Mané ble forbannet på egypteren i en kamp mot Burnley i 2019. Mané var tydelig frustrert etter at Salah hadde valgt å skyte i stedet for å sentre til ham i en bedre posisjon.

Men ifølge Firmino’s nye bok «Sí Señor: My Liverpool Years», var det langt flere situasjoner dem imellom en det som kom frem i det offentlige.

«Jeg kjente de gutta veldig godt, kanskje bedre enn noen andre. Det var alltid meg som var der ute på banen mellom dem. Jeg så blikkene, grimasene, kroppsspråket og misnøyen som var der når den ene var sint på den andre. Jeg kunne føle det. Jeg var den koblingen mellom dem angrepsspillet vårt og brannmannen i disse øyeblikkene.»

«For mange var denne uenigheten [mot Burnley i august 2019] mellom Sadio og Mo den første, for noen, den første og siste. Men jeg visste at den hadde brygget siden forrige sesong, 2018-19. Mitt instinkt og min plikt var å hjelpe situasjonen mellom dem. Hell vann på bålet - aldri bensin.»

FORBANNET: Sadio Mané var tydelig forbannet på rekkekamerat Salah etter at han ikke fikk ballen i en god scoringsposisjon.

FORBANNET: Sadio Mané var tydelig forbannet på rekkekamerat Salah etter at han ikke fikk ballen i en god scoringsposisjon.

De var alltid profesjonelle

Mané forlot Liverpool i 2022 for å slutte seg til Bayern München, men dro videre allerede i sommer til Al Nassr i Saudi Pro League. Firmino spiller også i Saudi-Arabia, etter at han dro fra Liverpool til Al Ahli gratis i sommer.

Salah er den eneste gjenværende fra supertrioen, selv etter at Al Ittihad bydde 150 millioner pund for ham i sommer. Egypteren har scoret ti mål og gitt fire målgivende pasninger på 16 kamper for Liverpool så langt denne sesongen.

«De var aldri bestevenner, begge holdt seg for seg selv. Det var sjelden å se de to snakke, og jeg er ikke sikker på om det hadde å gjøre med rivaliseringen mellom Egypt og Senegal i afrikanske konkurranser. Men de sluttet heller aldri å snakke helt, brøt aldri båndene. De opptrådte alltid med den største profesjonalitet.»

Firmino sier at en av hans viktigste oppgaver var å slutte fred mellom de to andre angreps-stjernene.

«Jeg tok aldri parti. Det er kanskje derfor de elsket meg. Jeg ga alltid ballen til begge, min preferanse var lagets seier. Mange fokuserer på det jeg brakte til angrepstrioen fotballmessig men kanskje like viktig var det menneskelige elementet, min rolle som fredsmegler. Hvis jeg ikke gjorde det, ville det ikke vært annet enn krangler mellom de to på banen.

ALLTID PROFESJONELLE: Tross et vanskelig forhold opptrådte Mo Salah og Sadio Mané alltid med profesjonalitet.

ALLTID PROFESJONELLE: Tross et vanskelig forhold opptrådte Mo Salah og Sadio Mané alltid med profesjonalitet.

Ble ofte byttet ut

Firmino skriver også om hvordan Klopp håndterte situasjonen, og at han ofte ble ofret av treneren for at det ikke skulle skape flere problemer mellom Mané og Salah.

«Kanskje det var derfor jeg var den som oftest ble erstattet av Klopp. Vi tre hadde veldig forskjellige personligheter og sjefen visste at jeg ikke ville kaste en flaske i bakken eller noe sånt. Hvis jeg hadde problemer, ville jeg snakket til ham privat etterpå. Når et bytte var nødvendig, var det lettere å ta av Bobby enn å opprøre en av de to andre.»

«Alle, inkludert de andre spillerne, visste at det var slik det fungerte. Det var den verst bevarte hemmeligheten i Liverpool - naturligvis var det ingen som spurte hva jeg tenkte eller hvordan jeg følte det. Det er bare min natur, laget kommer først. Sjefen visste det.»

For alle som har fulgt Liverpool i denne perioden kommer det nok ikke som noen overraskelse at Salah og Mané ikke var de beste av venner, men at det var såpass mange problemer dem imellom er oppsiktsvekkende med tanke på hvor lenge forholdet deres varte, og hvor godt de fungerte sammen på banen.

Men én ting er sikkert, det finnes nok ikke en bedre person og spiller å putte mellom dem enn uselviske Bobby Firmino.

– Jeg er ikke bekymret, men vi kan ikke slippe inn slike mål

– Jeg er ikke bekymret, men vi kan ikke slippe inn slike mål

Liverpool-sjefen er ikke nevneverdig bekymret på tross av nok en svak prestasjon, men sier at «vi har ting vi må endre» til neste kamp.

– Slik jeg ser det er det ikke hands, men vi fortjente å tape

– Slik jeg ser det er det ikke hands, men vi fortjente å tape

Jürgen Klopp var ikke i godt humør etter tapet mot Toulouse.